Zestigjarige bestuurder even in levensgevaar na zware frontale botsing in bocht

Torhout/Lichtervelde/Koekelare -

In de landelijke Slingerstraat in Torhout gebeurde dinsdagmiddag een zwaar verkeersongeval. In een bocht knalden twee voertuigen frontaal op elkaar. Een 60-jarige man uit Koekelare verkeerde even in levensgevaar.

Jelle Houwen

Het ongeval gebeurde om 14.20 uur in een bocht niet ver van de kruising met de Bakvoordestraat, tussen Torhout en deelgemeente Sint-Henricus. Een 77-jarige man uit Lichtervelde reed in zijn oldtimer Mercedes richting Bakvoordestraat, toen plots een frontale botsing volgde met een 60-jarige man uit Koekelare die met een Opel Meriva uit de tegenovergestelde richting kwam.

Een van de twee bestuurders week wellicht te veel van zijn rijvak af ter hoogte van de bocht. De klap die volgde, was zwaar. Een landbouwer die in de buurt werkte, zag het ongeval gebeuren en verwittigde de hulpdiensten. De brandweer kwam ter plaatse om de bestuurders te bevrijden, maar dat bleek niet nodig. Beide mannen raakten met wat hulp uit hun voertuig.

Zware hoofdwonde

De 77-jarige man liep wat verwondingen op ter hoogte van zijn mond en was eerder lichtgewond. Hij werd naar het ziekenhuis van Torhout gebracht. De man in de Opel Meriva was er erger aan toe en had onder meer een fikse hoofdwonde. De man raakte zwaargewond en verkeerde door het ongeval even in levensgevaar. Hij werd naar het AZ Deltaziekenhuis in Roeselare gebracht, waar zijn toestand uiteindelijk stabiliseerde.

De Slingerstraat werd volledig afgesloten, want door het ongeval was de rijweg versperd. Beide wagens moesten getakeld worden en de politie deed de nodige vaststellingen.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio