Ellen (20) is de nieuwe jeugdanimator bij de Jeugddienst: “Ik wil de juiste persoon op de juiste plaats”

Ellen (20) is de nieuwe jeugdanimator bij de Jeugddienst: “Ik wil de juiste persoon op de juiste plaats”

Ellen Minnebo vliegt meteen in haar nieuwe job Foto: emg

Lochristi -

De Jeugddienst van Lochristi heeft er een nieuwe kracht bij: Ellen Minnebo (20) uit Oostakker neemt de (al lang) opgewarmde stoel van Lisa Van Holm in waaraan het bordje ‘jeugdanimator’ bengelt. “Ik liep hier al ooit stage en wilde nu mijn kans wagen voor deze fijne job”, vertelt ze op de Dag van de Animator.

De Jeugddienst van Lochristi, het is er – zeker rond de tijd van de speelpleinwerking Joepla – razenddruk. Midden in die nog-altijd-niet-gewone zomer krijgen Christoff, Gwynn en Jan-Pieter er het gezelschap van Ellen. “Ik studeerde Bachelor Pedagogie van het Jonge Kind, makkelijk af te korten als PJK, aan de Arteveldehogeschool”, opent ze. “Naast mijn job als pedagogisch werker geef ik in mijn vrije tijd danslessen bij Dansschool Dance-Revolution, vooral aan de kleuters.”

Van vele markten thuis

“Tijdens de stages in mijn opleiding ben ik op verschillende terreinen ingezet: ik werkte in een kinderdagverblijf, als kinderverzorgster en ook in een Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning, waar ik gezinnen ondersteunde die met opvoedingsmoeilijkheden kampten. Een brede basis en ervaring in verschillende sectoren komt altijd wel van pas. In mijn laatste jaar was ik op Erasmus in Helsinki, waar ik veel opstak over community work en rond welzijn van studenten in coronatijden werkte. Een ‘Innovation Project’ deed mij op zoek gaan naar vernieuwing, iets wat ik als jeugdanimator zeker zal kunnen gebruiken. Sociaal werk is mij niet vreemd.”

Van Student@Blok tot Buitenspeeldag

“Het fijne aan deze job in Lochristi is dat ik hier al stage liep, en dat mijn voorgangster Lisa Van Holm mij eigenlijk al de kneepjes van het vak geleerd heeft. Op de Jeugddienst heb ik een job met veel taken, verantwoordelijkheden en vooral uitdagingen. Ik sta in voor het jeugdwelzijn, met acties als Student@blok, de Week tegen Pesten, de Week van de Opvoeding en het ondersteunen van kinderopvanginitiatieven. De meer bekende activiteiten waarover ik mij zal ontfermen zijn het Weekend van de Jeugd en de Buitenspeeldag. De sociale media en de tienerwerking belanden ook op mijn bureau, net als de inclusiewerking van speelplein Joepla. Een erg brede waaier dus.”

De beginweken zijn voor Ellen natuurlijk erg druk: “Dat wist ik op voorhand, we zitten midden de zomer in de speelpleinwerking. Maar een aantal van de taken die ik nu al uitvoer, kende ik al van tijdens mijn stage op de Jeuggdienst. En Christoff, Gwynn en Jan-Pieter ondersteunen mij natuurlijk op een schitterende manier.” (lees verder onder de foto)

Ellen (20) is de nieuwe jeugdanimator bij de Jeugddienst: “Ik wil de juiste persoon op de juiste plaats”
Jeugdanimator Ellen Minnebo Foto: emg

“Niet alleen voor, maar ook mét de jeugd”

Ellen Minnebo weet nu al op welke nagel ze wil slaan in haar functie als jeugdanimator: “De talenten en interesses van de jongeren benutten, vind ik erg belangrijk. Ik wil te allen koste vermijden dat iemand iets tegen zijn zin moet doen. Inspelen op waar onze jongeren en vrijwilligers net goed in zijn, daar wil ik over waken. De juiste persoon op de juiste plaats doen belanden is iets wat je trouwens alleen maar kan door een goede open communicatie te voeren met alle actoren.”

Ik ben echt klaar om de Lootse jeugd een fijne tijd te laten beleven”, besluit Ellen. “Wanneer iedereen het gevoel heeft dat hij ondersteund wordt en iets vindt waar hij of zij graag wil aan meedoen, dan zijn we op de goede weg. Ook de ouders moeten daarbij betrokken worden, want zij zijn zeker ook een belangrijke schakel in het jeugdlandschap.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio