’De culinaire werken van Wouter’ op YouTube

 

 ©  Joren De Weerdt

Boechout -

Chef Wouter Keersmaekers van restaurant De Schone van Boskoop in Boechout lanceerde zijn eigen YouTube-kanaal. Met De Culinaire Werken van Wouter gaat hij dieper in op zijn passie voor koken.

Filip Spoelders

Voortaan verschijnt maandelijks een filmpje met onder andere gerechten die Wouter bespreekt, het kookboek en het aperitief van de maand en enkele weetjes.

“YouTube is een medium waarbij ik dieper in kan gaan op mijn passies. Onlangs ontving ik de eerste ere-ambassadeurstitel van het Vlaams Culinair Erfgoed uitgereikt door de restaurantgids Foodtaster. Ik vond dat we daar meer mee konden doen en filmpjes zijn dan de ideale manier.”

Tijdens de lockdown postte Wouter al filmpjes op de Facebookpagina van De Schone van Boskoop. De gerechten van zijn afhaalservice Pickup stelde hij voor aan de hand van zijn zelf gekozen langspeelplaat van de week.

Op termijn wil Keersmaekers nog meer gaan uitbrengen via zijn kanaal. “Momenteel zijn we nog zoekende omdat het nieuw is voor ons. Het eerste staat nu online. Na onze vakantie volgt het eerstvolgende in september.”

In zijn eerste aflevering van De Culinaire Werken van Wouter heeft hij het over terrine van varkenspoot en ganzenlever, witte beuling met escargots, schone kunst, oude Geuze als aperitief van de maand en het kookboek Groente van Roger Phillips. Ook vertelt Wouter hoe hij de naam voor zijn restaurant koos.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio