Zware auto’s botsen frontaal in bocht: drie gewonden

Video: Hans Otten

Herenthout / Herentals -

Op de Herentalsesteenweg in Herenthout kwam het woensdagavond rond 21u tot een ernstige aanrijding tussen twee zware personenauto’s. Bij de zware klap vielen drie gewonden, van wie twee met zware letsels.

Het ongeval gebeurde in de bocht van de Herentalsesteenweg in Herenthout vlak bij het tankstation van Gulf. Twee voertuigen reden er frontaal op elkaar in. De klap was bijzonder groot, de twee zware auto’s werden tot schroot herleid. Een van de voertuigen werd in de kant van de weg geslingerd.

Zware auto’s botsen frontaal in bocht: drie gewonden
De auto die uit Herentals kwam, zou net voor de botsing over de weg hebben gezwalpt. Foto: Hans Otten

“In het voertuig dat uit de richting van Herentals kwam, zat een mannelijke bestuurder (de 61-jarige M.E. uit Tielt-Winge, red.). Hij kon met enige moeite en ondersteuning door de hulpverleners nog zelf uit het voertuig komen, maar het werd al snel duidelijk dat hij inwendige verwondingen had opgelopen. Hij is zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht”, klinkt het bij de hulpdiensten. Onderweg naar het hospitaal van Lier kwam aan het licht dat hij er erger aan toe is dan bij de eerste vaststellingen werd aangenomen.

In de andere auto zaten twee Limburgse vrouwen van 22 jaar oud. De bestuurster A.I. uit Heusden-Zolder was lichtgewond en kon zelf uit de auto geraken, maar haar passagier S.A. uit Peer moest door de brandweer worden bevrijd. Het duurde ongeveer een uur voor het slachtoffer uit het wrak was geholpen. Ook zij is met zware verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

Zware auto’s botsen frontaal in bocht: drie gewonden
De brandweer moest de auto openknippen om de vrouwelijke passagier te bevrijden. Foto: Hans Otten

De jongedames waren op dat moment bezig met een verhuisoperatie naar de Kempen, waardoor andere Limburgse familieleden meteen ter plaatse waren. Volgens de getuigenis van de vrouwelijke bestuurder voerde de tegenligger net voor de klap een zwalpende beweging over de baan uit.

Het is niet duidelijk wat daarvan de oorzaak was, want het was vanwege zijn verwondingen niet mogelijk om ter plaatse geen ademtest af te nemen. Omdat ook een verkeersexpert ter plaatse moest komen, bleef de Herentalsesteenweg uiteindelijk tot 2u ’s nachts afgesloten voor het verkeer.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio