Mollenrit keert terug met 21ste editie

De twintigste editie van de Mollenrit vond plaats in 2019.  

De twintigste editie van de Mollenrit vond plaats in 2019.  © Tommy Maes

Mol -

De Mollenrit in Mol-Millegem is vanaf zondag 1 augustus tot en met het volgend weekend terug van weggeweest. De 21ste editie biedt opnieuw motorritten, muziek en andere activiteiten. De opbrengst gaat naar de vzw Help Brandwondenkids.

In 1999 werden in Millegem de eerste plannen gemaakt voor de organisatie van een motorrit. De eerste editie van de Mollenrit vond in 2000 plaats. Wat vrij bescheiden begon, groeide in de loop der jaren uit tot een groot meerdaags evenement met talrijke deelnemers.

Met het evenement zamelen de organisatoren geld in voor de vzw Help Brandwondenkids uit Mol. In 2019 vierde de Mollenrit de twintigste verjaardag. Vorig jaar kon het evenement wegens corona niet doorgaan, maar dit jaar rijdt de Mollenrit voor de 21ste keer uit.

Straatcafé

Normaal gezien vindt de Mollenrit in juni plaats, maar dit jaar is het dus begin augustus. Net als de vorige keren is het verkeersvrije Lindeplein in Millegem de centrale locatie. Op zondag 1 augustus wordt de aftrap gegeven met het straatcafé, dat de hele week geopend is. Vanaf zondag kan je ook testritten doen met Kawasaki-motoren.

Op woensdag 4 augustus vindt voor de derde keer Bikes, Cars & Coffee plaats. Die dag kan je oude motoren, special cars, tractoren en oldtimers bewonderen. Live muziek is er van Gary Gielen. Op donderdag 5 augustus is er een bos- en dorpsloop gepland. Voor de rondjes van 3 tot 5 kilometers kan je starten tussen 17 en 21u. Op vrijdag 6 augustus staat een avond mountainbike op het programma met een afstand van twee keer twintig kilometer ,vertrek vanaf 17u.

De klassieke motorritten vinden plaats op zaterdag 7 en zondag 8 augustus. Deelnemers hebben keuze uit een bepijlde motorrit (ook op gps) van 130 kilometer of een rit op gps van 300 km. ’s Zondags is er vanaf 15u MollenMusic met drie stevige, swingende live groepen: Ham & Eggs Blues Band, The Milkmen Sixties en Belgian Quo Band. Alles vindt coronaveilig plaats met zitplaatsen.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio