Miko neemt Nederlands koffiebedrijf met 500 werknemers over

Miko neemt Nederlands koffiebedrijf met 500 werknemers over

Frans Van Tilborg, CEO van Miko Group, klinkt op de meerderheidsparticipatie - met een kop koffie uiteraard. Foto: Joren De Weerdt

Turnhout -

De Turnhoutse koffieservicespecialist Miko heeft zijn participatie in het Nederlandse MAAS, dat koffieautomaten plaatst bij bedrijven, verhoogd naar 92%. “Na de verkoop van onze kunststofproductie bouwen we onze koffieserviceafdeling verder uit.”

Miko leerde MAAS, dat gevestigd is in Son bij Eindhoven, kennen door de overname van een Deense dochteronderneming in 2018. Amper enkele maanden geleden nam Miko een minderheidsparticipatie van 25% in MAAS. Die wordt nu verhoogd naar 92% door nog meer aandelen over te nemen van de eigenaar van MAAS, investeringsfonds Nimbus. De overige 8% komt in handen van het managementteam van MAAS.

“Met de doorgedreven aandacht die wij besteden aan kwaliteit, service en ook duurzaamheid, sluiten onze visies zeer nauw bij elkaar aan”, vindt MAAS-CEO Wouter Fijnaut. “We hebben dan ook het volste vertrouwen dat alle ingrediënten aanwezig zijn om MAAS de komende jaren nog verder te laten excelleren.”

1,4 miljoen consumpties

MAAS is geen kleine speler: het haalde voor de coronapandemie een omzet van ongeveer 70 miljoen euro met meer dan vijfhonderd medewerkers. Bij hun meer dan 2.200 klanten worden iedere dag meer dan 1,4 miljoen consumpties genuttigd. Het bedrijf plaatst toestellen die onder meer koffie, thee, frisdranken en gezonde tussendoortjes verkopen bij voornamelijk grote bedrijven, openbare instellingen en universiteiten. Daarmee komt het niet in het vaarwater van Miko Koffie Service, de Nederlandse dochteronderneming van Miko die vooral focust op horeca en sport.

Miko-CEO Frans Van Tilborg wijst op de voordelen die de gemeenschappelijke taal en de korte afstand tussen zijn bedrijf en MAAS op termijn kunnen opleveren. “Begin dit jaar verkochten we onze kunststofverpakkingsafdeling. De vrijgekomen fondsen wenden we nu aan om, door middel van participaties en eigen dochterondernemingen, onze koffieserviceafdeling verder uit te bouwen. Daar past de grote stap die we vandaag zetten perfect in.”

Naast België en onze buurlanden heeft Miko ondertussen vestigingen in Scandinavië, Oost-Europa, Indonesië en Australië.

www.mikogroup.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio