Overvaller van apotheek vliegt voor 37 maanden cel in

In deze apotheek sloeg Davy V.B. toe 

In deze apotheek sloeg Davy V.B. toe ©  Joren De Weerdt

Heist-op-den-Berg -

Davy V.B. is door de Mechelse correctionele rechtbank veroordeeld tot 37 maanden gevangenisstraf voor de gewapende overval op een apotheek in het centrum van Heist-op-den-Berg.

Eind februari stapte V.B., die een mondmasker en skibril droeg, de apotheek in de Bergstraat binnen. Hij zei niets, maar toonde een mes aan de apothekeres met dienst. De vrouw overhandigde het geld uit de kassa aan de boef en die zette het op een lopen. Een leverancier van geneesmiddelen die net binnenkwam, probeerde de overvaller nog tegen te houden, maar de man kon toch ontkomen.

Na een korte achtervolging kon Davy V.B. worden overmeesterd en werd hij door de politie opgepakt. Hij was nog in het bezit van het gestolen geld. De man zou de feiten hebben gepleegd omdat hij een verslavingsproblematiek had. “Hij was aan het afkicken van zijn heroïneverslaving, maar had geen methadon meer in huis. De afkickverschijnselen hebben hem ertoe aangezet om de overval te plegen. Ook opvallend: hij pleegde de overval op de apotheek waar ze hem ook als klant kenden”, zei de advocaat van V.B.

De rechter vond een zware, effectieve bestraffing op zijn plaats en stuurde de man voor meer dan drie jaar naar de gevangenis. Of V.B. beroep aantekent tegen het vonnis, is nog niet duidelijk.  (tdk, svds)

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio