Deze Gentse straat krijgt eindelijk een terras, inclusief eigen Belleman: “Leven brengen na corona”

Benoît bracht de uitnodigingen persoonlijk rond in de straat. 

Benoît bracht de uitnodigingen persoonlijk rond in de straat. ©  IF

Gent -

De Peperstraat heeft geen enkel terras maar daar komt dit weekend verandering in. De straat vlakbij het Gravensteen krijgt meteen ook een eigen Belleman.

Fien Lakiere

Op heel wat plaatsen in Gent schoten de terrassen de afgelopen maanden als paddenstoelen uit de grond. In de Peperstraat opent dit weekend pas het eerste terras. “We wilden leven in de straat brengen na corona”, vertelt Stefanie Billiet van restaurant Peper. “Samen met patissier Marijn Coertjens beslisten we een terras te organiseren voor de bewoners van de Peperstraat. Zo kunnen ze terug samenkomen na de lange coronaperiode.”

 

 ©  IF

De buurtbewoners werden deze week door buurtbewoner Benoît uitgenodigd voor de opening van het nieuwe terras. Benoît wordt de officieuze Belleman van de straat. “Ik doe vaak animatie, bijvoorbeeld als clown of mimespeler. Ik heb ook een kostuum van Belleman, compleet met hoed en bel. Maar ik ben geen officiële Belleman.”

De eerste editie van het terras voor de buurt vindt zondag 1 augustus plaats. Belleman Benoît zal er de bewoners uit de Peperstraat welkom heten.

 

 ©  IF

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio