AWV vernieuwt fietspaden en bushaltes: Leuvensesteenweg plaatselijk eenrichting

De klinkerverharding van de fietspaden wordt vervangen door comfortabeler asfalt. 

De klinkerverharding van de fietspaden wordt vervangen door comfortabeler asfalt. © Dirk Vertommen

Mechelen -

Op dinsdag 3 augustus start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de heraanleg van de fietspaden en bushaltes op de Leuvensesteenweg in Mechelen en deelgemeente Muizen. Tijdens de werken geldt er op de Leuvensesteenweg lokaal eenrichtingsverkeer, waardoor een omleiding moet gevolgd worden.

Stijn Van de Sande

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt op de Leuvensesteenweg de fietspaden en de bushaltes tussen de Mechelse ring en ZOO Planckendael. “De bushaltes worden toegankelijker aangelegd en de klinkerverharding van de fietspaden verdwijnt”, vertelt Gilles Van Goethem, woordvoerder van het AWV. “Het fietspad wordt heraangelegd in comfortabel asfalt en verbreed naar 1,80 tot 2 meter.”

De werken gaan van start op dinsdag 3 augustus. In een eerste fase wordt er gewerkt vanaf de Ring tot aan de Motstraat. Vanaf 6 september werkt het Agentschap Wegen en Verkeer aan het stuk vanaf de Stationsberg tot net voorbij ZOO Planckendael. Het tussenliggende stuk van de Motstraat tot aan de Stationsberg wordt omwille van andere werken in de omgeving verplaatst naar het voorjaar van 2022.

Plaatselijk enkelrichting

De werkzaamheden zullen voor verkeershinder zorgen op de Leuvensesteenweg. “Tijdens de werken geldt er ter hoogte van de werfzone eenrichtingsverkeer van Mechelen naar Leuven, dus staduitwaarts. Het verkeer richting Mechelen moet een omleiding volgen via de Trianonlaan, en het Sport Vlaanderen-domein in Hofstade naar de E19. Waar er niet gewerkt wordt, blijft lokaal verkeer in twee richtingen mogelijk. Fietsers rijden in beide richtingen op het fietspad aan de overkant van de weg, waar niet gewerkt wordt.”

De Leuvensesteenweg is één van de dertien projecten in de provincie Antwerpen waarvoor Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD) extra budget vrijmaakt om de staat van de fietspaden te verbeteren. Recent vernieuwde het AWV ook al het fietspad langs de Brusselsesteenweg in Mechelen.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio