Kasterlee brengt aantal vuilbakken in kaart

Een overvolle vuilbak in het centrum van Lichtaart. De gemeente Kasterlee wil in september een algemeen plan voor vuilbakken opstellen. 

Een overvolle vuilbak in het centrum van Lichtaart. De gemeente Kasterlee wil in september een algemeen plan voor vuilbakken opstellen. © RR

Kasterlee -

Het gemeentebestuur van Kasterlee werkt aan een plan om de plaatsing van het aantal vuilbakken in de drie deelgemeenten te verbeteren. In heel Kasterlee staan er momenteel 93 vuilbakken.

Door klinkerwerkzaamheden is de vuilbak aan de vredesboom in het centrum van Lichtaart tijdelijk verdwenen. Het ontbreken van een vuilbak op verschillende plaatsen in de gemeente lokte bij een aantal inwoners wat vragen op. Het lokaal bestuur van Kasterlee wil alvast de vuilbak aan de vredesboom zo snel mogelijk terugplaatsen en werkt aan een algemeen plan voor de installatie van vuilbakken in de hele gemeente. Het vuilnisbakkenplan wordt in de loop van de maand september besproken op een raadscommissie. Het plan moet nadien door de gemeenteraad worden goedgekeurd. De gemeente heeft intussen een update gemaakt van het aantal beschikbare vuilnisbakken.

“Op het openbaar domein in Kasterlee staan 93 vuilnisbakken”, luidt het bij de gemeente. “Onze technische dienst maakt deze regelmatig leeg. Elke maandag worden alle vuilnisbakken geledigd. Elke woensdag worden de vuilnisbakken in het centrum van Lichtaart leeg gemaakt. En elke vrijdag worden de vuilnisbakken in de dorpskernen van de drie deelgemeenten geledigd.” (bvdl)

   

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio