Victor Campenaerts over prestaties vriendin Fanny Lecluyse: “Doel bereikt, vooral genieten nu”

 ©  BELGA

Wielrenner en werelduurrecordhouder Victor Campenaerts was bijzonder trots op zijn vriendin Fanny Lecluyse nadat zij zich op de Olympische Spelen wist te plaatsen voor de finale in de 200m schoolslag. Campenaerts volgde haar wedstrijden op de voet, ondanks een ribbreuk.

Jens Heylen

De 29-jarige zwemster Fanny Lecluyse plaatste zich vannacht voor de finale in de 200m schoolslag op de Olympische Spelen met een tijd van 2:23.73. Meteen ook de eerste keer in haar carrière dat ze na de halve finales nu ook de finale bereikt. Op de vorige twee Olympische Spelen in Londen en Rio raakte ze nooit verder dan de reeksen. Een bijzonder knappe prestatie waar ook haar vriend Victor Campenaerts alleen maar trots op is. “Uiteraard heb ik haar wedstrijden gevolgd, nacht of niet. Ik ben ontzettend blij voor haar. Haar doel is al zeker bereikt, ze moet nu vooral genieten van deze finale.” Campenaerts is echter wel realistisch en beseft dat een medaille halen moeilijk zal worden. “Zeker als je kijkt naar haar concurrentes, maar ik heb er het volste vertrouwen in dat ze het beste van zichzelf geeft.”

Ondanks het tijdsverschil van zeven uur heeft Campenaerts regelmatig contact met zijn vriendin. “We horen elkaar elke dag minstens 2 keer via videocall. Ik probeer ook altijd een bericht te sturen voor zij gaat slapen. Ook als dat tijdens mijn training is. Als ik ‘s ochtends opsta, is zij vrij om te bellen. Na haar wedstrijden probeert ze mij ook even kort te updaten.”

 ©  BELGA

De finale, die vrijdag om 3u41 Belgische tijd plaatsvindt, zal Campenaerts wel volgen met veel last aan de rib. Er is zelfs sprake van een ribbreuk, die hij in de recente Ronde van Frankrijk zou opgelopen hebben. “Het is niet alleen lastig om te slapen, maar ook deftig trainen lukt niet. Met de ploeg moet er nog afgesproken worden wat mijn volgende koers wordt. De aankomende Vuelta komt in elk geval al veel te vroeg, zeker omdat ik nog van plan ben om een hoogtestage in te lassen.”

Verder liet Campenaerts ook zijn licht schijnen over de (komende) wedstrijden van de Belgen op de Olympische Spelen. “Ook ik had natuurlijk meer verwacht van de individuele tijdrit. Velen dachten dat zowel Wout als Remco op het podium zou staan, dus er is zeker wat teleurstelling bij mij. Al blijft het natuurlijk heel knap wat ze beiden gepresteerd hebben.” Hij is wel optimistisch voor wat er nog op het programma staat. “Turnen vind ik heel impressionant om te volgen. Met Nina Derwael maken we dan ook een grote kans op een nieuwe medaille.”

Campenaerts (rechts vooraan) tijdens de Tour de France ©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Victor Campenaerts

Video

Keuze van de redactie