OVERZICHT. Deze Belgen komen vannacht en vrijdag in actie, atletiektoernooi gaat van start met 4x400m gemengd

OVERZICHT. Deze Belgen komen vannacht en vrijdag in actie, atletiektoernooi gaat van start met 4x400m gemengd

Vrijdag zwemt Fanny Lecluyse (29) haar eerste olympische finale ooit op de 200 meter schoolslag. Foto: BELGA

Vrijdag staat de zevende dag van de Olympische Spelen op het programma. Voor Team Belgium liggen er vrijdag niet meteen medaillekansen, maar onder meer de Belgian Cats en de Red Lions zetten hun medaillekoers wel verder. In het zwembad wordt het vooral uitkijken naar de eerste olympische finale ooit van Fanny Lecluyse op de 200 meter schoolslag.

Volg hier alle prestaties van Team Belgium op de voet!

00u30: Golf, individueel mannen, ronde 2, Thomas Pieters en Thomas Detry

Thomas Pieters en Thomas Detry werken de tweede ronde in het golf af. Pieters staat voorlopig knap derde, Detry is 31e. Zondag kent het olympisch golftoernooi zijn ontknoping.

3u00: Basketbal, groep C, België-Puerto Rico, Belgian Cats

De Belgian Cats begonnen met een stunt van formaat aan het basketbaltoernooi. Emma Meesseman en co namen ruim de maat van favoriet Australië. In hun tweede duel tegen zwakke broertje Puerto Rico gaan ze voor een tweede zege op rij in groep B.

3u15: BMX, individueel vrouwen, halve finale run 1, Elke Vanhoof

Elke Vanhoof komt voor de tweede dag op rij in actie in de BMX-competitie. In het Ariake Urban Sports Park staan de halve finales en de finale op het programma. Vanhoof stootte nipt door, kan ze beter doen dan haar zesde plaats van vijf jaar geleden in Rio?

3u41:Zwemmen, 200m schoolslag vrouwen, finale, Fanny Lecluyse

Fanny Lecluyse neemt op haar derde en laatste Olympische Spelen afscheid met een hoogtepunt. De 29-jarige schoolslagspecialiste duikt vrijdag om 10u41 Japanse tijd (3u41 in België) het bad van het Tokyo Aquatics Centre in voor de finale van haar favoriete nummer, de 200 meter. Lecluyse heeft de traagste kwalificatietijd van de acht finalistes. Een medaille wordt dus heel moeilijk, maar mogelijk sneuvelt wel haar Belgisch record dat ze vorige maand in Rome nog aanscherpte.

5u05: Zeilen, Laser Radial vrouwen, race 9, Emma Plasschaert

De 27-jarige Emma Plasschaert staat na acht regatta’s op een vierde plek in de Laser Radial. Vrijdag staan er nog twee regatta’s op het programma, zondag volgt de medaillerace met de beste tien. Kan Plasschaert zich nog naar een medaille hijsen?

De tiende regatta gaat om 6u20 van start.

7u35: Zeilen, Laser mannen, race 9, Wannes Van Laer

Een medaille zit er niet meer in voor de 36-jarige Wannes Van Laer, maar hij deed het donderdag wel goed door in de achtste regatta een 18e plaats te boeken. De Australiër Matt Wearn staat stevig aan de leiding, hij is de vriend van … Emma Plasschaert.

De tiende regatta gaat om 8u50 van start.

7u50: Zeilen, 49er FX vrouwen, race 7, Isaura Maenhout en Anouk Geurts

Na een dagje rusten wordt het een drukke dag voor Isaura Maenhout en Anouk Geurts in de 49er FX bij de vrouwen. Er staan maar liefst drie regatta’s op het programma: om 7u50, 8u45 en 9u40 komen Isaura Maenhout en Anouk Geurts in actie. In de algemene stand staat het duo elfde, terwijl de beste tien duo’s maandag in de medaillerace in actie komen.

10u30: Paardensport, eventing, dressuur vrouwen, Lara De Liedekerke-Meier

Lara De Liedekerke-Meier debuteert op haar 33ste op de Olympische Spelen. In 2012 zag ze haar paard geblesseerd uitvallen in aanloop naar Londen, in Rio was ze net zwanger. Ze zal met haar paard Alpaga D’Arville deelnemen aan eventing: een mix van dressuur, crosscountry en jumping. Vrijdag staat de dressuur op het programma.

13u00: Atletiek, 4 x 400 meter estafette gemengd, kwalificatieronde, Camile Laus, Imke Vervaet, Dylan Borlée en Kevin Borlée

Vrijdag schiet op de Spelen het atletiektoernooi uit de startblokken. De gemengde 4x400 meter-ploeg kwam met veel ambitie naar de Spelen, maar zag wel toploopster Cynthia Bolingo op het laatste moment uitvallen.

LEES OOK. Gemengde estafette start zonder geblesseerde toploopster Cynthia Bolingo

13u30: Atletiek, 10.000 meter mannen, Isaac Kimeli

Isaac Kimeli treedt op de 10.000 meter meteen aan in een wedstrijd om de medailles. Begin mei liep Kimeli in Stockholm nog de tweede Belgische tijd ooit op die afstand.

14u15: Hockey, poule B, België - Groot-Brittannië, Red Lions

De Red Lions zijn na vier opeenvolgende overwinningen al zeker van de eerste plaats in hun poule. Tegen Groot-Brittannië proberen de hockeymannen het goede gevoel te behouden in de laatste groepswedstrijd voor de kwartfinales.

Corrigeer

MEER NIEUWS

Aangeraden