Mark Webber geniet van duel Hamilton-Verstappen: “Laat de boel maar ontploffen”

Mark Webber geniet van duel Hamilton-Verstappen: “Laat de boel maar ontploffen”

Foto: BELGAIMAGE

In de aanloop naar de Grand Prix van Hongarije kwam de aanrijding tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton uiteraard nog een paar keer ter sprake. Nog steeds lopen de opinies uiteen, gaande van “onmogelijk schuld bij één rijder te leggen” (George Russell) over “Max maakt veel minder fouten dan vroeger” (ex-teammaat Daniel Ricciardo) tot “Het gejuich van Mercedes achteraf getuigde van weinig respect” (Max Verstappen zelf). Eén reactie sprong er echter uit.

“Laat de boel maar ontploffen”, stelde negenvoudig grand prix-winnaar Mark Webber enkele dagen voor de race in Boedapest. “Zo een duel is schitterend toch? Dit is wat we willen zien. Die eerste ronde in Silverstone is de beste eerste ronde van een grand prix sinds heel lang. Er waren eerder dit seizoen al tekenen dat het zou kunnen mislopen tussen Max en Lewis – zowel in Bahrein, Imola en Barcelona was het al heel nipt – dus het moest er wel een keer van komen. Maar dat is niet erg.”

De Australiër is er ook van overtuigd dat het niet de laatste aanvaring tussen Verstappen en Hamilton is geweest. “Dit zijn de twee beste rijders van het moment, die elkaar geen duimbreed willen toegeven”, analyseert Webber. “Daar komen onvermijdelijk nog meer brokken van. Ik lust er wel pap van.”

Corrigeer

MEER NIEUWS