Derde Lootse hulpactie opgestart: vakantiekampen en materiële hulp voor Trooz

Derde Lootse hulpactie opgestart: vakantiekampen en materiële hulp voor Trooz

Trooz in de buurt van Chaudfontaine Foto: rtl

Lochristi -

Lochristi blijft zijn goed hart tonen voor de door watersnood getroffen regio’s. Na EHBO Vlaanderen en Lochristi Aid wordt nu ook een derde initiatief opgestart voor Wallonië. De focus ligt daarbij op Trooz in de buurt van Chaudfontaine. Komende maandag vertrekt er een eerste vracht goederen naar daar.

Hulp van de gewone mens voor de medemens in nood, het is in Lochristi geen ijdele slogan. Op initiatief van Thierry Van Hecke, zaakvoerder van Skoebidoe, staan verschillende initiatieven in de steigers. Zo zullen er in de tweede helft van augustus twee kampen georganiseerd worden in Oost-Vlaanderen, waar telkens zo’n 40 kinderen uit de buurt van Trooz in de provincie Luik terechtkunnen om even het leed uit hun eigen buurt te ontvluchten. De provincie Oost-Vlaanderen stelt in elk geval al Recreatiedomein De Gavers in Geraardsbergen en het Provinciaal Domein Puyenbroeck gratis ter beschikking als kampeeraccommodatie.

Maandag wordt een en ander concreet uitgewerkt in samenwerking met de scouts in Trooz. Vanuit Lochristi vertrekt er dan meteen ook een konvooi met hulpgoederen, waar u nog steeds kan aan bijdragen. De vracht zal voornamelijk bestaan uit onderhoudsproducten, maar ook snoepgoed en speelgoed voor kinderen. Dat kan u voor maandag bezorgen in Ganzenhof 25 of in Zaffelare-Dorp 49.

Zaterdag is er tussen 9 uur en 13 uur ook een grote inzamelactie op de parking van AD Delhaize in Dorp-Oost, een initiatief van EHBO Vlaanderen en enkele acteurs van De Buurtpolitie. Morgen leest u er hier meer over.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio