Ze won olympisch goud en toch probeert iedereen haar uit te leggen hoe ze haar sport moet beoefenen

 

 ©  ISOPIX

Bron: LADBIBLE

De Russische Vitalina Batsarashkina won zopas nog goud op de Olympische Spelen van Tokio voor haar schiet prestaties en toch denken vele Twitteraars een beter idee te hebben van hoe je precies moet schieten.

Op een afbeelding van de Russische Atlete op Twitter is te zien hoe ze er ‘ontspannen’ bijstaat terwijl ze schiet. Die foto kreeg bakken kritiek. Want hoewel dit de standaard houding is voor professionele schutters, gaven velen aan dat de Olympiër het standaard schietadvies niet volgde. En dus begonnen heel wat mannen op een neerbuigende manier, ook wel mansplaining genoemd, uit te leggen wat ze precies moest doen. Zo werd er gezegd dat ze op die manier “haar pols zou breken” of dat ze “haar pistool echt wel met twee handen moet vasthouden”. Nochtans is de regel dat de atleten het pistool met één hand moeten houden om te schieten.

Gelukkig gaven anderen extra uitleg. Zo legde iemand uit dat de hartslag roet in het eten kan brengen en je er dus net zo ontspannen bij moet staan wanneer je zo precies schier. Iemand anders schreef: “Ik hou ervan om de kritiek te lezen die iedereen heeft op een schutter van Olympisch niveau. Alsof zij meer kennis hebben omdat ze met wapens spelen in videogames of ze zien verschijnen in films”.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

(lto)

Meer over Olympische Spelen Tokio

Video

Keuze van de redactie