Optreden stilgelegd omdat publiek zich niet kan gedragen: “We hebben kordaat opgetreden”

 © Instagram

Leuven -

De organisatie van Leuven Air heeft donderdagavond het optreden van Yung Mavu moeten stilleggen, nadat enkele mensen uit het publiek het podium beklommen zonder mondmasker. Ook voor het podium liep het enigszins uit de hand.

Hannelore Smitz

Donderdagavond vond het negende concert van Leuven Air plaats op het festivalterrein in Heverlee. Op de affiche stond de Leuvense hiphopband Moody Mae en als hoofdact de Belgische rapper Yung Mavu. “Het was een fijn feest voor heel wat Leuvense jongeren. Helaas raakte het publiek iets te veel opgezweept”, klinkt het bij de organisatie.

Normaal moet op Leuven Air iedereen rond zijn eigen tafeltje blijven, waardoor de afstandsmaatregelen gerespecteerd blijven. Op beelden die de ronde doen op sociale media, is duidelijk zichtbaar hoe donderdag tijdens verschillende nummers jongeren dicht bij elkaar staan te springen voor het podium.

Terrein ontruimd

Volgens organisator Kris Peeters liep het echter pas bij het bisnummer écht uit de hand. “Helaas beklom een aantal jongeren tijdens het bisnummer het podium”, zegt hij. Het ging om zeker twintig jongeren die zich op het podium begaven. “Hierop beslisten we om onmiddellijk het concert te beëindigen. Het terrein werd rustig ontruimd zonder verdere incidenten.” De politie kwam ook ter plaatse om de situatie te controleren.

Meer over Coronavirus