Stad zet Sint-Romboutstoren in augustus extra in de kijker

Stad zet Sint-Romboutstoren in augustus extra in de kijker

Foto: Leo De Nijn

Mechelen -

Door corona is het aantal bezoekers aan de Sint-Romboutstoren fel gedaald. In augustus staan er uitzonderlijke avondopeningen en randanimatie gepland. “Laat de heropstanding van Mechelen als toeristische bestemming beginnen bij onze trots, de Sint-Romboutstoren”, zegt schepen van Toerisme Björn Siffer.

Daarom organiseert Visit Mechelen samen met Mechelen Feest enkele unieke nocturnes, waarbij ook de jonge generatie kan kennismaken met de Mechelse toren. Zo kunnen jongeren van J@M deelnemen aan een beiaardkamp, waarbij ze alle geheimen van de beiaard en de toren gaan ontdekken.

“Ook later deze zomer plant Mechelen Feest nog verschillende torenactiviteiten. Tijdens Maanrock in het park worden extra speciale nocturnes gehouden en ook tijdens Autovrije zondag op 19 september staan nog enkele verrassingen geprogrammeerd”, zegt Kristof Calvo van Mechelen Feest.

De avondopeningen op de toren gaan door op vrijdag en zaterdag op 6, 7, 13, 14, 20 en 21 augustus, telkens van 18 tot 22u. Laatste ticket om 22u met bezoek tot 23u.

Tickets zijn op voorhand te koop via www.dezomerisvanmechelen.be. Deelnemen kost 8 euro, Mechelaars betalen 4 euro en 1,5 euro voor wie jonger is dan 27 jaar.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio