OVERZICHT. Deze Belgen komen vannacht en zaterdag in actie, D-day voor gemengde estafetteploegen

OVERZICHT. Deze Belgen komen vannacht en zaterdag in actie, D-day voor gemengde estafetteploegen

Op het EK 2018 veroverden de Belgian Hammers brons op het EK. Veroveren ze in Tokio een nieuwe medaille? Foto: BELGA

Het belooft een cruciaal weekend te worden voor de Belgische medaillespiegel. Het atletiektoernooi komt volledig op toerental, voor de 4x400meter gemengde estafetteploeg is het zaterdag zelfs al D-day. Verder wordt het vooral uitkijken naar de gemengde teamestafette op de triatlon en de derde ronde van het golftoernooi.

00u30: Triatlon, teamestafette gemengd, Jelle Geens, Marten Van Riel, Claire Michel en Valerie Barthelemy

De Belgian Hammers komen als eerste in actie in het triatlon. Marten Van Riel, Jelle Geens, Valerie Barthelemy en Claire Michel moeten in een sprintwedstrijd elk om beurt 300 meter zwemmen, 6,6 km fietsen en 1 km lopen. Van Riel (vierde) en Barthelemy (tiende) toonden in de individuele proef dat ze in topvorm zijn, maar het is afwachten hoe Geens (na zijn coronabesmetting) en Michel (dinsdag opgegeven) voor de dag zullen komen.

00u30: Golf, individueel mannen, ronde 3, Thomas Pieters en Thomas Detry

In het golf werken Thomas Pieters en Thomas Detry hun derde en voorlaatste ronde af. Pieters zakte na een offday helemaal weg naar plaats 39, Detry klom deed het vrijdag wel goed en klom van plaats 31 naar plaats 15.

2u00: Atletiek, 400 meter horden vrouwen, reeksen, Hanne Claes

Hanne Claes maakte dit jaar haar comeback na twee jaar blessureleed. Ze werd meteen Belgisch kampioene op de 400 meter en mag in Tokio vooral met de Belgian Cheetahs een finaleplaats op de 4x400 meter ambiëren. Claes maakt haar debuut op de Olympische Spelen.

OVERZICHT. Deze Belgen komen vannacht en zaterdag in actie, D-day voor gemengde estafetteploegen
Hanne Claes maakt haar debuut op de Olympische Spelen. Foto: BELGA

2u40: Atletiek,polsstokhoogspringen mannen, kwalificatie, Ben Broeders

Met Ben Broeders komt er morgen nog een Belgisch kampioen in actie. In het polsstokspringen hoopt hij zich te plaatsen voor de finale. Het wordt vooral ook uitkijken naar het Zweeds fenomeen Armand Duplantis. Ook voor Broeders is het zijn debuut op de Olympische Spelen.

2u50: Atletiek, 800 meter mannen, reeksen, Eliott Crestan

Ook Eliott Crestan is Belgisch kampioen in zijn discipline. De 22-jarige Namenaar is een groot talent en debuteert zaterdag op de Olympische Spelen.

3u45: Atletiek, 100 meter horden vrouwen, reeksen, Anne Zagré

Hordeloopster Anne Zagré vat zaterdag haar derde Olympische Spelen aan in Tokio. Zagré liep dit jaar een beste tijd van 12.87 seconden. In Tokio wil ze zaterdag minstens doorstoten naar de halve finales.

OVERZICHT. Deze Belgen komen vannacht en zaterdag in actie, D-day voor gemengde estafetteploegen
Anne Zagré (rechts) begint aan haar toernooi. Foto: BELGA

05u05: Zeilen, 49er FX vrouwen, race 10, Isaura Maenhout en Anouk Geurts

In het zeilen staan Isaura Maenhaut en Anouk Geurts voor de laatste drie regatta’s in de 49er FX. Na negen races staan ze zeventiende en lijken ze uitgeschakeld voor de medaillerace die maandag doorgaat met de top tien.

De elfde regatta gaat om 6u van start, de twaalfde om 6u55.

14u35: Atletiek, 4x400 meter gemengd, finale, Alexander Doom, Imke Vervaet, Camille Laus en Jonathan Borlée

De finale van de gemengde 4x400 meter in de atletiek staat ‘s avonds geprogrammeerd in het olympisch stadion (21u35 in Tokio, 14u35 in België). Alexander Doom, Imke Vervaet, Camille Laus en Jonathan Borlée stootten vrijdag door met een Belgisch record (3:12.75) en de vijfde totaaltijd. Opgelet: het is nog niet zeker dat de Belgen met dezelfde vier lopen als in de kwalificatie.

OVERZICHT. Deze Belgen komen vannacht en zaterdag in actie, D-day voor gemengde estafetteploegen
Foto: BELGA
Corrigeer

MEER NIEUWS

Aangeraden