Politieman gewond na schermutseling met dronken duo

 
Antwerpen -

Twee dronken mannen hebben het vrijdagnacht behoorlijk bont gemaakt op de Ernest Van Dijckkaai, toen ze werden gecontroleerd in een beschadigde auto. Een van hen werd weerspannig en verwondde een politieman.

Het was een patrouille van het hondenteam van de Antwerpse politie die vrijdagnacht een auto opmerkte die in het midden van de weg stond op de Ernest Van Dijckkaai. De inspecteurs zagen dat een van de banden van de auto plat was en dat er schade was aan de carrosserie. “Toen de politie de bestuurder probeerde aan te spreken, schoot de wagen ongecontroleerd naar voor”, zegt politiewoordvoerder Willem Migom.

De bestuurder en de passagier van de terreinwagen werd gevraagd uit te stappen. “Beiden bleken zwaar onder invloed van alcohol”, aldus Migom. “De bestuurder probeerde te wildplassen voor de ogen van de politie, maar dat kon verhinderd worden.” Zijn rijbewijs zal voor minstens vijftien dagen ingetrokken worden. De auto werd getakeld.

Met de passagier had de politie de handen vol. “De man werd meermaals gevraagd om de plaats te verlaten, maar hij bleef onze tussenkomst verstoren”, vertelt Migom. Toen de politie besliste om hem aan te houden voor het verstoren van de openbare orde, werd de man weerspannig. “Er ontstond een schermutseling, daarbij raakte een politieman gewond aan de hand. Hij is minstens drie weken werkonbekwaam.”  sare

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio