Auto crasht tegen gevel van winkel, duo probeert te vluchten van politie

Auto crasht tegen gevel van winkel, duo probeert te vluchten van politie

De gevel van de winkel raakte beschadigd. Foto: sare

Antwerpen -

Op de Komedieplaats is zaterdagochtend een auto tegen een winkel gereden. De wagen vatte vuur. Toen de politie ter plaatse kwam probeerden twee personen weg te lopen.

Een interventiepatrouille van de politiezone Antwerpen zag vrijdagnacht rond 4.30u op de Komedieplaats dat een auto was ingereden op de gevel van een winkel. “De auto had vuur gevat”, zegt politiewoordvoerder Willem Migom.

De brandweer was snel ter plaatse en kon de vlammen doven, op het moment van de brand zat niemand meer in de wagen. “Twee personen zetten het op een lopen voor de politie, maar zij konden verderop gevat worden”, zegt Migom. Of een van de twee achter het stuur van de gecrashte auto zat is nog niet zeker. Dat wordt verder onderzocht. “Ze legden allebei een positieve ademtest af”, vertelt Migom.

Vermoedelijk kwam de wagen uit de Leopoldstraat, miste de chauffeur de flauwe bocht naar links en belandde het voertuig zo op de Komedieplaats. De wagen moest getakeld worden, de vitrine van de winkel was beschadigd en liep roetschade op door de rook en het vuur.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio