Tien extra snelheidsdisplays helpen met sensibiliseren van bestuurders

Burgemeester Peter Gysbrechts en schepen van Mobiliteit Nick Vercammen bij een van de nieuwe displays. 

Burgemeester Peter Gysbrechts en schepen van Mobiliteit Nick Vercammen bij een van de nieuwe displays. © rr

Putte -

Tien extra snelheidsdisplays sporen bestuurders in Putte voortaan mee aan om hun snelheid in de gaten te houden. In totaal staan er nu 28 exemplaren aan gemeentewegen.

Kristof Van Rompaey

De nieuwe displays werken op zonne-energie en passen zich aan de lichtomstandigheden aan. De boodschappen op het scherm kunnen in twee kleuren weergegeven worden. “Ik hecht veel belang aan sensibiliseren”, zegt schepen van Mobiliteit Nick Vercammen Lijst Burgemeester). “Mensen aanspreken op hun gedrag heeft vaak een positiever effect dan bestraffen. Als iemand onbewust een overtreding begaat en we vestigen hier de aandacht op, dan kan de bestuurder zijn rijgedrag aanpassen in de positieve zin.”

De nieuwe displays passen in een groter geheel van maatregelen die de verkeersveiligheid in Putte blijvend moeten verhogen. Er zullen in de toekomst dus nog aanpassingen op gemeentewegen volgen. “De toestellen zijn verplaatsbaar”, laat burgemeester Peter Gysbrechts (Lijst Burgemeester) nog weten. “Standaard staan ze aan wegen waar je 70 of 50 kilometer per uur mag rijden, maar ook in zones 30 of op plaatsen waar het nodig is om bestuurders te wijzen op de snelheidslimiet, bewijzen de mobiele displays hun nut.” (kvro)

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio