‘De Buurtpolitie’ in Lochristi: “Een kleine moeite om ons steentje bij te dragen voor het goede doel”

De Buurtpolitie: “Fans zijn blij ons terug te zien na corona”

De Buurtpolitie: “Fans zijn blij ons terug te zien na corona” © ghl

Lochristi -

Samen met collega Luc Van de Velde van EHBO Vlaanderen zamelden acteurs van ‘De Buurtpolitie’ zaterdagmorgen aan AD Delhaize liefst drie bestelwagens goederen in die meteen na de middag naar Hotton en Pepinster vertrokken. “Met bekende mensen werkt het nog drempelverlagend en voor ons is het een kleine moeite”,vertelden Stafke, Obi, Eric, Tom en Robin uit de populaire VTM-reeks.

‘De Buurtpolitie’ is geliefd, zoveel is zeker. “Plezant om ze eens in het echt te zien”, klonk het bij fans van alle leeftijden die hun aangekochte goederen kwamen afgeven aan de acteurs en daar dan nog wat graag een foto bij wilden. “Luc contacteerde ons een paar weken geleden voor dit initiatief en wij zegden onmiddellijk toe”, aldus ‘inspecteurs’ Robin (Henny Serroeyen) en Tom (Tim Ost). “Er zijn hier fans van aan zee en vanuit Limburg naartoe gekomen. Om ons te zien, maar ook om de actie voor Wallonië te steunen door eerst een pakket in de AD Delhaize te kopen. Het is schitterend hoeveel solidariteit er is. De kleinste gift is welkom, want de mensen onderschatten nog steeds de noden in de getroffen regio’s. Fantastisch ook dat alles wat hier geschonken wordt binnen enkele uren terechtkomt bij wie het echt nodig heeft. Dat spreekt de mensen aan. Dat wij dat hier een beetje drempelverlagend werken, is mooi meegenomen.” (lees verder onder de foto’s)


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl

Gericht kopen

Dany Van Assche van AD Delhaize had de meest gevraagde goederen (appels, bananen, sinaasappelen, kuisproducten, vloeibaar wasmiddel, koffiefilters, bewaarbare broden en sandwichen, chocomelk, snoep, noedels, icetea, zout en zoveel meer) speciaal laten aanleveren en in de winkel in rekken uitgestald, meteen pasklaar voor een gerichte aankoop en schenking. “Het idee stamt van de Voedselbanken, die dat vroeger ook deden. Nadien schakelden ze over op bons. Maar dit spreekt mensen het meest aan, het is concrete en tastbare hulp aan mensen in nood. Directer kan niet. Er zijn klanten die hier bijvoorbeeld 25 bewaarbroden kopen die meteen in de bestelwagen kunnen.”

Hotton en Pepinster deze middag geholpen

‘Spoedarts’ Luc Van de Velde van ‘De Buurtpolitie’ coördineerde de actie van EHBO Vlaanderen deze ochtend en zorgde voor de verwerking van de geschonken goederen: “We hebben een derde bestelwagen laten komen, zodat een deel straks naar Hotton en een deel naar Pepinster kan gaan. Er is vooral nood aan verse producten. Mensen hebben nog niet de kans om daar zelf te koken, tenzij op een klein gasvuurtje in openlucht. Onder meer daarom zijn koffiefilters noodzakelijk, samen met niet-bederfbaar voedsel. We hopen tegen half twee deze middag te kunnen vertrekken met drie volle bestelwagens.” (lees verder onder de foto’s)


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl

EHBO Vlaanderen kijkt ook al vooruit naar nieuwe projecten: “In een volgende fase zullen slaapzakken heel belangrijk worden, wanneer mensen kunnen terugkeren naar hun huizen. Mensen mogen nu al op hun zolder gaan zoeken”, klinkt het. Zijn organisatie is ook medische hulp aan het voorbereiden in de getroffen regio’s, want die is ook nog broodnodig.

Geert Herman

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio