Fietsstraten doen intrede in dorpskern van Schelle

Het begin van de zone in de Peperstraat, op de hoek met de Fabiolalaan.

Het begin van de zone in de Peperstraat, op de hoek met de Fabiolalaan. © Bart Roggeman

Schelle -

In Schelle is de dorpskern omgevormd tot een zone van fietsstraten. Dat wil zeggen dat automobilisten de fietsers er niet meer mogen inhalen en dat er maximum 30 kilometer per uur mag worden gereden.

Op voorstel van Jong CD&V werd de invoering van fietsstraten begin dit jaar in de gemeenteraad goedgekeurd. Nu de borden zijn aangebracht die het begin en het einde van de zone aanduiden, kan de regeling in voege treden. Op het wegdek wordt binnenkort ook nog een aanduiding aangebracht.

In de betrokken zone, tussen de Fabiolalaan en de Provinciale Steenweg, liggen twee basisscholen. Met de invoering van fietsstraten wil het lokaal bestuur een extra veilige schoolomgeving creëren.

“Uiteraard is het ook voor alle andere fietsers een belangrijke stap”, zegt burgemeester Rob Mennes (CD&V). “Naast de realisatie van fietsstraten is de beslissing om in bijna alle straten van Schelle een 30 km-zone in te voeren van enorm belang in het vergroten van de verkeersveiligheid voor alle weggebruikers.”

De zone met fietsstraten omvat de Provinciale Steenweg (tussen Fabiolalaan en Steenwinkelstraat), Rupelstraat, Ceulemansstraat (vanaf kruispunt Rupelstraat naar Peperstraat), Peperstraat (tussen Provinciale Steenweg en Fabiolalaan) en de Stuyvenbergstraat (vanaf Roetaerdestraat tot Provinciale Steenweg).

(bar)

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio