Kip & Co nestelt zich in hartje Hoevenen

Stabroek / Hoevenen -

Steve Verwerft 41), Benny Melis (40) en Robin Van Echelpoel (34) startten ruim vijf jaar geleden hun eerste Kip &Co in Zoersel. Na Sint-Job en Oostmalle opent het trio nu zijn vierde winkel in het centrum van Hoevenen.

Robin Van Echelpoel : “We kennen elkaar omdat we ooit samen werkten in dezelfde horeacazaak in Antwerpen. Die bestaat ondertussen niet meer maar daar groeide het idee om samen een zaak uit te bouwen. Steve en ik hebben ervaring als kok, terwijl Benny vooral actief was in de zaal. We waren het er vlug over eens dat we geen pure horecazaak zouden open doen, maar we wilden wel werken en creatief bezig zijn met voeding.”

“Ons concept draait rond kip aan ’t spit en diverse kipgerechten. Kip is een eerlijk product dat zo goed als iedereen lust en dat betaalbaar lekker blijft. De “&Co” in onze naam laat zien dat het voor ons veel meer is dan het lekkers van de kip dat je bijvoorbeeld vindt op de wekelijkse markten. De Co staat voor onder meer de vele klaargemaakte gerechten in ons aanbod”, onderstreept Steve Verwerft.

Kip & Co nestelt zich in hartje Hoevenen
Kerkstraat 3 is nieuwe thuisadres voor Kip & Co. Foto: Evdw

In december ’16 opende Kip & Co zijn eerste traiteurzaak in Zoersel. Het concept sloeg aan en twee jaar later volgde Sint-Job-in-‘t-Goor en vorig jaar Oostmalle. Robin Van Echelpoel is van Kapellen en het is dus niet onlogisch dat hij ook uitkeek naar een geschikt pand in de regio langs de grens. Benny Melis : “Het was geen must, maar uit een enquête die we hielden, bleek wel dat klanten de regio Stabroek-Kapellen aanduidden als mogelijke uitbreidingslocatie. Toen zich dan de opportuniteit voordeed om in dit vroegere bankgebouw nummer vier te openen, twijfelden we niet. Pal in het centrum en aan de drukke Kerkstraat. Meer moet dat niet zijn.”

“Koppels die met z’n tweeën werken hebben niet altijd zin en tijd om ’s avonds achter de potten te staan. Een lekkere opwarmmaaltijd is dan een waardig alternatief. We stellen ook vast dat veel mensen die shiftwerk doen, bijvoorbeeld in de haven, bij ons stoppen om opwarmmaaltijden te kopen.” Plannen voor een vijfde winkel zijn er voorlopig niet.

Kip & Co Hoevenen, Kerkstraat 3, Hoevenen (Stabroek). Dinsdag-vrijdag: 10-18u, zaterdag: 9-17u, zondag: 8-13u. Maandag gesloten. Info: 03 435 58 10, www.kipnco.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio