Professor aan Harvard ligt onder vuur omdat ze weigert “zwangere mensen” te zeggen in plaats van “zwangere vrouwen”

Professor aan Harvard ligt onder vuur omdat ze weigert “zwangere mensen” te zeggen in plaats van “zwangere vrouwen”

Carole Hooven, een professor aan de Amerikaanse topuniversiteit Harvard, wordt beschuldigd vantransfobie. Dit omdat de vrouw weigerde te spreken over ‘zwangere mensen’ in plaats van ‘zwangere vrouwen’.

Hooven is professor evolutionaire biologie aan de Harvard Universiteit. Ze werd recent door Fox News geïnterviewd over genderneutraliteit. Daar vertelde ze dat zij en haar collega’s steeds vaker gepusht worden naar genderneutrale termen. Zo wordt haar gevraagd om te spreken over ‘zwangere mensen’ in plaats van ‘zwangere vrouwen’, maar daar wil de professor niet in meegaan.

Biologie

“Dat is nogal onmogelijk in het vak biologie. Wetenschappen zijn gebouwd op feiten. En het is een feit dat er twee seksen zijn: vrouw en man. En wat we produceren, maakt dat we tot een van de twee behoren. Produceer je eieren, dan ben je een vrouw. Produceer je sperma, dan ben je een man. Tegenwoordig lijkt het alsof biologie er niet langer toe doet, enkel hoe we ons voelen en identificeren lijkt nog belangrijk.”

Een collega aan hetzelfde departement was genoeg geschoffeerd om de professor op Twitter aan te vallen als transfoob. “Inclusief taalgebruik zoals ‘zwangere mensen’ toont respect voor iedereen die de mogelijkheid heeft om zwanger te worden, niet enkel cis vrouwen. Het is belangrijk dat studenten geneeskunde en biologie die inclusieve taal leren en kunnen hanteren.”

Corrigeer

MEER NIEUWS