Geseinde 16-jarige rijdt in op politieman

Geseinde 16-jarige rijdt in op politieman

Archiefbeeld Foto: victoriano moreno

Wilrijk -

Een jongeman op een bromfiets is tot twee keer toe ingereden op politiemensen die hem wilden tegenhouden. De 16-jarige bleek drugs op zak te hebben en stond geseind.

Een patrouille van het Orida-fietsteam zag, tijdens een overlastactie in Wilrijk, de jongeman in de Kruishofstraat tegen de richting rijden met een bromfiets. Hij werd staande gehouden voor een controle, maar vluchtte weg over het trottoir.

“De inspecteurs zetten de achtervolging in met de fiets en op een bepaald moment kon de bromfietsen worden klemgereden”, vertelt politiewoordvoerder Willem Migom. “Maar de bestuurder reed in op de politie en kon zo verder vluchten.” Wat verderop, in de Dokter Veeckmanslaan, ter hoogte van het tunneltje onder de A12, merkte een politieman buiten dienst de achtervolging op. “Hij probeerde met zijn fiets de doorgang voor de bromfietser te blokkeren”, zegt Migom. “Opnieuw reed de bestuurder in op de politieman, waardoor beiden ten val kwamen.”

De jonge verdachte zette zijn vlucht te voet verder en klom nog over een omheining in de Heistraat, maar kon daar gevat worden. De 16-jarige had drugs op zak en bleek geseind te staan. Zijn bromfiets bleek niet correct ingeschreven en niet geldig verzekerd. ”De bromfiets werd in beslag genomen en de jongeman werd meegenomen naar het politiebureau. De politiemensen liepen gelukkig geen ernstige verwondingen op”, besluit Migom.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio