Flandriaboot botst tegen kaaimuur Hansadok, meerdere passagiers lichtgewond

© ATV

Antwerpen -

In het Hansadok in Antwerpen is de pannenkoekenboot van Flandria tegen de kaaimuur gebotst. Verscheidene opvarenden raakten daarbij lichtgewond, elf mensen werden naar het ziekenhuis gebracht voor controle.

Hoe het ongeval juist kon gebeuren is nog niet duidelijk, maar volgens de brandweer moet het alvast een stevige klap geweest zijn. De boot van Flandria was bezig met een havenrondvaart. “Er waren ongeveer honderd passagiers aan boord”, zegt Kristof Geens, woordvoerder van de Brandweer Zone Antwerpen. “Door de klap raakten meerdere personen lichtgewond. Elf mensen werden naar het ziekenhuis gebracht.”

De overige opvarenden konden veilig de boot verlaten en werden met taxibusjes terug naar het Kattendijkdok gebracht. De boot liep bij de aanvaring schade op, maar er is geen risico op zinken. “We hebben een inspectie gedaan en de boot heeft alleen lichte schade boven de waterlijn opgelopen”, aldus Geens.

Volgens Philip De Prest, zaakvoerder van Flandria, valt de schade aan het schip goed mee. “Het ligt nu aan wal, te wachten tot de nautische inspectie een controle heeft gedaan”, vertelt hij. “Ik verwacht dat we snel terug met onze pannenkoekenboot zullen kunnen uitvaren.” Op het moment van de botsing waren er honderd opvarenden aan bood. “Eigenlijk heeft de boot een capaciteit van tweehonderd personen, maar door corona hebben we die tijdelijk teruggeschroefd naar honderd. Zo kan iedereen droog zitten.”

Hoe het ongeval juist kon gebeuren, is voor De Prest ook nog een raadsel. “Onze kapitein is in shock en kon nog geen verklaring geven. De komende dagen zullen duidelijkheid moeten brengen.” De zaakvoerder van Flandria bedankte uitdrukkelijk de crew van het schip en de brandweer voor hun optreden na de botsing.

 sare

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio