Vastgoedmakelaar Heylen organiseert bootcamps voor kandidaat-werknemers

Vastgoedmakelaar Heylen organiseert bootcamps voor kandidaat-werknemers

Heylen Vastgoed wil nieuwe medewerkers aantrekken via een bootcamp. Foto: RR

Antwerpen -

Heylen Vastgoed – één van de snelst groeiende vastgoedmakelaars van Vlaanderen – komt als eerste met een origineel initiatief. Schoolverlaters, pas afgestudeerden, mensen op zoek naar een carrièreswitch of die het vastgoedwereldje willen leren kennen met een juiste vooropleiding, kunnen vanaf september drie weken een exclusief én betaald bootcamp volgen.

Een vacature uitschrijven, de beste sollicitanten selecteren en dan een contract tekenen? Vergeet het maar. Vandaag vinden veel bedrijven amper nog de juiste werknemers op de klassieke manier. Om zich te onderscheiden in de ‘war for talent’ kiest Antwerpens grootste vastgoedmakelaar Heylen Vastgoed voor een origineel alternatief: een intensief bootcamp waarbij 10 tot 15 kandidaten drie weken lang getraind worden door interne en externe experten. Met op het einde van hun betaalde opleiding: een vast contract. “Zo’n bootcamp is niet zomaar een stage lopen”, zegt zaakvoerder Johan Heylen. “De geslecteerde kandidaten worden drie weken lang ondergedompeld in de vastgoedwereld. Ze krijgen les van onze beste makelaars, juridische experten, salesmanagers en zelfs notarissen. Ze leren alle ins en outs van het vastgoedwereldje tegen een sneltempo. Aan het eind kunnen ze meteen bij ons beginnen werken.”

War for talent

Het initiatief komt er niet toevallig. In vastgoedland woedt deze dagen een heuse ‘war for talent’. Huizen en appartementen worden bij de vleet verkocht, panden staan steeds minder lang te koop en de prijzen schieten de hoogte in. Met als gevolg: een pak werk voor en achter de schermen. Ook bij Heylen Vastgoed - met bijna 2.000 panden in portefeuille en meer dan 120 medewerkers de grootste vastgoedmakelaar van Antwerpen - zijn ze om die reden naarstig op zoek naar nieuwe medewerkers. “We horen, zien en voelen elke dag dat de huizenmarkt boomt als nooit tevoren. Wij hebben zelf het afgelopen jaar drie nieuwe kantoren geopend - in Antwerpen en in het Waasland - en er zitten er nog in de pijplijn. De bedoeling is om zowel jonge talenten en mensen met een hart voor de huizenmarkt aan te trekken en hun meteen een job te geven. Tegelijkertijd willen we ook aantonen dat we een dynamisch bedrijf zijn”, zegt Carolien Bluys, HR-manager.

Selectie

Iedereen kan zich gratis aanmelden voor het bootcamp, maar moet eerst wel een selectie doorstaan voor ze aan deze betaalde spoedcursus kunnen deelnemen. Het eerste bootcamp vindt plaats in september, maar het is de bedoeling er een jaarlijks evenement van te maken.

Je kandidaat stellen kan via www.heylenvastgoedbootcamp.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio