Toeristen en inwoners geëvacueerd uit Italiaanse Pescara wegens bosbranden: minstens 5 gewonden

Toeristen en inwoners geëvacueerd uit Italiaanse Pescara wegens bosbranden: minstens 5 gewonden. © Vigili del Fuoco

Bron: BELGA

In het zuiden van Italië zijn minstens vijf mensen gewond geraakt bij een bosbrand in de buurt van Pescara, in de Abruzzen. Honderden mensen, onder wie ook toeristen, werden geëvacueerd. Een vijfjarig meisje moest naar het ziekenhuis worden overgebracht, maar haar toestand zou niet levensbedreigend zijn, melden Italiaanse media.

Ongeveer 800 mensen werden uit hun huizen geëvacueerd, onder hen ook een kloostergemeenschap van nonnen, nadat brand uitbrak in het Pineta Dannunziana natuurreservaat. “We hebben verschillende huizen en strandresorts moeten evacueren vanwege de rook”, verklaarde Carlo Masci, burgemeester van Pescara. “Het grootste probleem is de hete wind. We doen ons uiterste best om de schade te beperken.”

 

 ©  EPA-EFE

Ruim 800 brandhaarden

Dit weekend werden volgens de Italiaanse brandweer meer dan 800 brandhaarden geregistreerd, vooral in het zuiden van het land. “In de afgelopen 24 uur hebben brandweerlieden meer dan 800 interventies uitgevoerd: 250 in Sicilië, 130 in Apulië en Calabrië, 90 in Lazio en 70 in Campanië”, twitterde de brandweer.

Een groot deel van Zuidoost-Europa kreunt momenteel onder een van de zwaarste hittegolven van de voorbije decennia, met temperaturen die zijn opgelopen tot boven de 40 graden Celsius. Naast Italië zijn ook Spanje, Griekenland en Turkije getroffen door zware bosbranden.

LEES OOK. Wereldwijd escaleert het weer zo erg dat zelfs experts verstommen: “Kans op extreme hitte is enorm gestegen” (+)

 

 ©  EPA-EFE

Meer over Italië