Dit hebt u deze nacht gemist: succesvolle Belgische kajakkers en atletes, Nederlandse topfavoriete valt en wint

 

De Olympische Spelen in Tokio leven bij ons vooral ’s nachts. En omdat u niet elke nacht uw bioritme overhoop kunt halen, doen wij dat voor u.

sfk

LIVE. Volg alle prestaties van Team Belgium hier op de voet!

Hoe verging het de Belgen?

Een uiterst succesvolle nacht voor de Belgen. Zowel in alle kajak- als atletieknummers plaatsten onze landgenoten zich voor de volgende ronde. Zo stootte Elise Vanderelst na een prangende race met de vijfde verliezende tijd door naar de halve finales van de 1500 meter.

Elise Vanderelst. 

Elise Vanderelst. ©  Belga

Duidelijk het signaal voor Imke Vervaet om dat kunstje minstens te evenaren. Want ook zij stootte met de beste verliezende tijd door naar de halve finales van de 200 meter. Meer nog: de 28-jarige atlete verbeterde haar persoonlijk record met een tijd van 23”05. Een knappe prestatie.

LEES OOK.Imke Vervaet (200 meter) en Elise Vanderelst (1.500 meter) stoten door naar halve finales op de Olympische Spelen

Imke Vervaet. 

Imke Vervaet. ©  Belga

Ook in het kajak hadden de Belgen herkansingen nodig. Kajakker Artuur Peters (K1) miste met de derde plek eerst nog nipt de rechtstreekse kwalificatie voor de 100 meter sprint, maar trok dat ruimschoots recht in de ‘kwartfinales’. De 24-jarige landgenoot kajakte autoritair naar de eerste plek en mag zich opmaken voor de halve finales.

Hetzelfde gold voor Hermien Peters (zus van Artuur) en Lize Broekx (K2). In een ijzersterke eerste reeks bleek de tegenstand nog iets te sterk, maar in de herkansingen stoomde het duo met overmacht naar de eerste plek in de 500 meter sprint. De halve finales staan morgen op het programma.

 

LEES OOK. Artuur Peters en de K2 Broekx-Peters plaatsen zich zegevierend voor de halve finales van het kajak

Nog iets opvallends dat u gemist heeft?

Sifan Hassan heeft zich op curieuze wijze geplaatst voor de halve finales van de 1500 meter. De Nederlandse topfavoriete struikelde in haar serie, krabbelde snel recht en ging na een indrukwekkende inhaalrace toch als winnares door naar de volgende ronde. Een huzarenstukje.

LEES MEER. Opvallend: Nederlandse topfavoriete Sifan Hassan valt op de 1500 meter, maar wint haar reeks toch na fantastische inhaalrace

 

 ©  Reuters

Dit staat er vandaag nog op het programma

10u20: basketbal Belgian Cats België-China

12u20: atletiek kwalificaties polsstokspringen - Fanny Smets

12u25: atletiek halve finales 200m - Imke Vervaet

13u05: atletiek halve finales 400m - Kevin Borlée en Jonathan Sacoor

13u35: atletiek halve finales 400m horden - Paulien Couckuyt

Meer over Team Belgium Live