Einde van de hittegolf nog niet in zicht in Griekenland

 

 ©  AP

De hittegolf waarmee Griekenland kampt zal naar verwachting deze week nog aanhouden. Maandag lopen de temperaturen op tot 44 graden. Dat betekent dat de bosbranden moeilijk onder controle te krijgen zijn.

Bron: BELGA

Zondag brak er nog een brand uit op het populaire vakantie-eiland Rhodos. De extreme droogte en wind wakkeren de vlammen alleen maar aan, meldt de brandweer. De hotels op het eiland zijn nog niet bedreigd door het vuur en de rook, maar drie dorpen ten westen van de hoofdstad van Rhodos kregen het bevel te evacueren. Zondagavond viel de stroom tijdelijk uit op verschillende delen van het eiland.

Bij zonsopgang werden blusvliegtuigen en -helikopters ingezet om de vlammen te bestrijden, meldt staatszender ERT.

Het ministerie van Energie riep de bevolking op om airconditioning niet op te lage temperaturen te zetten. Het raadt aan om niet onder de 26 graden te gaan. Het energiesysteem in het land staat namelijk onder druk door de aanhoudende hitte en de airconditioners die op volle toeren draaien.

Het is onduidelijk wanneer de hitte zal afnemen. Sommige weerkundigen vrezen dat de hoge temperaturen tot twee weken kunnen aanhouden.

Meer over Griekenland