Gentse doctoraatsstudente Laurence (26) leert peuters en kinderen yoga: “Zo hun fantasie prikkelen”

 

 ©  Agathe Danon

Gent -

De Gentse Laurence Strubbe (26) doctoreert binnen twee jaar aan UGent met een onderzoek rond optimalisatie van waterzuivering. Naast haar universitaire carrière geeft de Gentse in bijberoep ook yogales aan peuters en kinderen. “Zo kunnen ze leren om op een speelse manier tot rust te komen.”

Simon Dekaezemaker

Iedere zaterdagochtend kan je les volgen bij Laurence (26) in het Paul de Smet de Naeyerpark, achter het Sint-Pietersstation. Van tien tot elf uur organiseert ze sessies voor peuters van 3 tot 6 en kinderen tot twaalf jaar. “We zitten in een cirkel en na een opwarming doen we verschillende oefeningen. Yoga heeft heel wat houdingen die lijken op dieren en zo prikkelen we ook hun fantasie.”

Haar sessies in het park zijn een succes. Daardoor krijgt Laurence nu ook de kans om zowel in Bar Bricolage, zomerbar Gazon als in het STAM-museum sessies te organiseren voor kinderen. “Super fijn allemaal. Met de sessies leren we kinderen zo op een speelse manier tot rust komen. Ook kan het kindjes die moeilijk slapen of onrustig zijn de kans geven om hiermee te leren omgaan.”

Meer informatie via haar website: www.laluneyoga.be of via Instagram: www.instagram.com/laurencestrubbe/

 

 ©  Agathe Danon

 

 ©  Agathe Danon

 

 ©  Agathe Danon

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio