Tweede etappe in Ronde van Burgos is prooi voor Juan Sebastian Molano, Jordi Meeus vierde

Tweede etappe in Ronde van Burgos is prooi voor Juan Sebastian Molano, Jordi Meeus vierde

Juan Sebastian Molano (UAE-Team Emirates) heeft de tweede rit inde Ronde van Burgos gewonnen. In Briviesca was hij in de sprint sneller dan Alberto Daniese (Team DSM) en zijn ploegmaat Matteo Trentin. Onze landgenoot Jordi Meeus (BORA-Hansgrohe) werd vierde. Daags na zijn overwinning in de openingsrit heeft Edward Planckaert (Alpecin-Fenix) woensdag de leiderstrui verloren aan de Spanjaard Gonzalo Serrano (Movistar Team).

Ondanks hun stevige crash in de openingsetappe van dinsdag gingen Egan Bernal en zijn ploegmaats Adam Yates en Daniel Martinez van start in de golvende tweede etappe van 175 kilometer tussen Tardajos en Briviesca. Die werd gekleurd door een vroege vlucht van vijf Spanjaarden: Carlos Canal, Oier Lazkano, Raul Garcia, Unai Cuadrado en Sergio Garcia. UAE Team Emirates en Bora-Hansgrohe deden het gros van het werk in de achtervolging.

Een stroomstoot van EF Education-Nippo in de heuvelachtige finale zorgde voor breukjes in het peloton en voor het einde van de vroege vlucht, en nadien kwamen er verschillende aanvalspogingen. Luxemburgs kampioen Kevin Geniets, Deens kampioen Mads Wurtz Schmidt en Marcus Burghardt reden voorop tot enkele hectometers voor de streep, maar kregen toch nog het peloton op de nek.

In de sprint die volgde, haalde Molano het voor de Italianen Alberto Dainese en Matteo Trentin, een ploegmaat van Molano. De Limburger Jordi Meeus sprintte naar de vierde plek. Ook Planckaert mengde zich in het sprintgewoel, maar dat volstond uiteindelijk niet: Serrano spurtte naar de tiende plaats en neemt zo de leiderstrui over. Planckaert is tweede in de stand in dezelfde tijd, de Italiaan Vincenzo Albanese derde op een seconde.

Donderdag wacht een rit van 173 kilometer, met in de finale de beklimming buiten categorie van de steile Picon Blanco. De aankomst ligt echter in de vallei.

Tweede etappe in Ronde van Burgos is prooi voor Juan Sebastian Molano, Jordi Meeus vierde
Corrigeer

MEER NIEUWS

Aangeraden