Opluchting voor Nafi Thiam: hertest van coach Roger Lespagnard is negatief

Opluchting voor Nafi Thiam: hertest van coach Roger Lespagnard is negatief

Archiefbeeld Foto: BELGA

Geen Roger Lespagnard vandaag in het olympisch stadion om zijn poulain Nafi Thiam te ondersteunen tijdens de tweede dag van de zevenkamp. “Om medische redenen”, klonk de korte mededeling van Team Belgium. De coach van Thiam testte namelijk positief op corona en moest in quarantaine in afwachting van het resultaat van de hertest. Die bleek gelukkig negatief.

TEAM BELGIUM LIVE. Volg hier de zevenkamp van Nafi Thiam en Noor Vidts op de voet

Het was een hectische dag voor Lespagnard. De coach van Thiam kreeg tijdens de warming-up van Thiam te horen dat hij op zijn laatste speekseltest positief op corona testte. Lespagnard zag Thiam nog naar 6m60 springen, maar moest vervolgens wel het stadion verlaten en in quarantaine zitten. “Ze kwamen me halen om een nieuwe PCR-test te doen, die ik in de auto heb afgenomen”, legt Roger Lespagnard uit. “Na een paar uur in de buitenlucht te hebben doorgebracht, hoorde ik dat het resultaat negatief was. Ik hoop dat er nu geen problemen meer zijn en dat ik de 800m kan bijwonen. “

Lespagnard kan zijn activiteiten dus inderdaad verderzetten en Thiam straks ondersteunen voor de afsluitende 800 meter. Thiam staat na zes van de zeven proeven aan de leiding met een bonus van 64 punten op de Nederlandse Anouk Vetter. Onze landgenote mag meer dan vier seconden toegeven op Vetter.

Corrigeer

MEER NIEUWS

Aangeraden