Brughuis Brouwers pakken uit met derde biertje: “Saison is echt iets voor de zomer”

“De Saison typeert zich door zijn romige kraag”, zegt Brughuis-brouwer Piet De Smet (links). ©  Sven Van Haezendonck

Muizen, Mechelen -

Goed een jaar na de opstart van hun microbrouwerij in Muizen (Mechelen) hebben de Brughuis Brouwers de smaak te pakken. Dit weekend lanceren ze al hun derde biertje: Brughuis Saison.

Sven Van Haezendonck

Bevriende stamgasten hebben de populaire bruine kroeg aan de Dijle in mei 2019 overgenomen. Meer dan een jaar brouwen Frank Vlayen en Piet De Smet ondertussen ook hun eigen bier. De Brughuis Tripel, een smakelijk bier dat zich vlot laat drinken, is sindsdien een vaste waarde op de kaart. “Het is een blijver”, zegt Piet. Sinds kort is dat exclusief ook te koop bij drankencentrale Quali Drinks op de Leuvensesteenweg. “En dat loopt behoorlijk vlot.”

De voorbije maanden hebben de vrienden overigens niet stilgezeten. Net voor de zomer lanceerden ze hun eerste donker bier van acht graden, een Dark Ale De Maerschalk. “Zaterdag hebben we ons nieuwste bier op de tap gezet, onze Brughuis Saison. Met zijn romige schuimkraag en een fruitig, kruidig aroma en een parfum van citrus met exotische toetsen is de Saison echt iets voor de zomer”, vertelt Piet.

LEES OOK: Brughuis Tripel nu ook te koop om thuis te degusteren

Brughuis Saison is een blond, ongefilterd artisanaal bier van 6,2%. Het bier is gemaakt in de traditie van de Saison-bieren. Die werden destijds door de boeren gebrouwen om te drinken tijdens het oogstseizoen. Voor 3,5 euro kan je het biertje in het Brughuis bestellen. Ondertussen hebben de Brughuis Brouwers nog een verrassend nieuw bier in de steigers staan. “Daarover kunnen we pas later meer verklappen. Het is alleszins onze bedoeling om ieder seizoen een nieuw bier te lanceren”, vertelt Piet.

LEES OOK: Brewingfox brengt geliefd Mechels feestbier opnieuw op de markt als M

De Brughuis Brouwers hebben zich recent ook aangesloten bij de Belgian Brewers, de federatie van Belgische brouwers.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs