Metejoor nu al de revelatie van ‘Zaffelaarse Belevenissen’

Metejoor ft.Lisa

Metejoor ft.Lisa © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl

1 / 22
thumbnail: Metejoor ft.Lisa
thumbnail: 
 
thumbnail: 
 
thumbnail: 
 
thumbnail: 
 
thumbnail: 
 
thumbnail: 
 
thumbnail: 
 
thumbnail: 
 
thumbnail: 
 
thumbnail: 
 
thumbnail: 
 
thumbnail: 
 
thumbnail: 
 
thumbnail: 
 
thumbnail: 
 
thumbnail: 
 
thumbnail: 
 
thumbnail: 
 
thumbnail: 
 
thumbnail: 
 
thumbnail: 
 
Lochristi -

De Zaffelaarse Belevenissen waren gisteren aan de eerste van twee topdagen toe. Garry Hagger mocht opwarmen en Willy Sommers liet de leeuw na anderhalf jaar uit de kooi. Beide bleven evenwel in de schaduw van Metejoor, nu al de revelatie van deze editie.

Het was vroeg om het publiek al in de stemming te krijgen voor Garry Hagger, maar iemand moet het natuurlijk doen. Met zijn klassiekers en een flinke greep Marco Borsato-hits was de kop van dag twee eraf. (lees verder onder de foto’s)

Garry Hagger opende dag 2

Garry Hagger opende dag 2 © ghl

Meer dan één op een miljoen

Metejoor - straks nog een flinke kandidaat voor Zomerhit - ontpopte zich meteen als de sympathieke energiebom, in korte broek en op sportschoenen. Voor wie hem alleen kende van ‘Een op een Miljoen’ ging een wondere wereld open, want de vroegere nummers van voor zijn doorbraak combineren dansbaarheid met mooie poëtische teksten. “Allez blijf nu eens rechtstaan, ze gaan weer zitten”, grapte hij een aantal keer om het publiek zoveel mogelijk in zijn armen te sluiten, onder meer in “Je hoeft niet bang te zijn.” “Een op een miljoen” werd hoe dan ook het hoogtepunt van de avond. Niet met Babet, maar met Lisa, de zus van Joris, die in ‘The Voice van Vlaanderen’ ooit het pad effende voor Metejoor zelf. (lees verder onder de foto’s)

Een op een Miljoen met zus Lisa

Een op een Miljoen met zus Lisa © ghl

Leeuwinnen

“Weer samen zijn, met vrienden, met familie, het doet zoveel deugd”. Woorden van Willy Sommers die na wat nieuw werk heel vlug de leeuw uit de kooi liet. Na anderhalf jaar was dat niet eens te vroeg. De vaste fanclub - ze noemden zichzelf de ‘leeuwinnen’ - waren present op de eerste rij. Het hek was van de dam, met de eerste hits uit de seventies en flink wat nummers uit het ‘Sommers of 69’-album waarin Willy graag zelf de gitaar omhing. ‘Sterker dan ooit’ was dan weer een beetje ultieme promotie voor de Zomerhit van vanavond, al wist Sommers wel dat de concurrentie dit jaar erg straf is. (lees verder onder de foto’s)

De leeuw ontsnapte al vlug uit de kooi

De leeuw ontsnapte al vlug uit de kooi © ghl

Willy Sommers met voltallig orkest

Willy Sommers met voltallig orkest © ghl

Corina en Willy

Corina en Willy © ghl

Voor de kleinsten is er straks om 16 uur geen concurrentie, want Samson en Marie zijn van hen. Vanavond onder meer Bobby, Sylver, Frozen, die andere ideale schoonzoon uit Nederland Gers Pardoel, en om af te sluiten een feestje van Regi. Om 23.59 uur zal hij er zijn. Misschien zien we straks toch de trofee van Zomerhit op het podium van de ‘Zaffelaarse Belevenissen’?

Geniet hieronder van de grootste hit van Willy Sommers, goed voor een laaiend enthousiaste tent.

Geert Herman

 
Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs