Meisje (3) overleden na aanrijding op de kermis, bestuurder werd vermoedelijk onwel

© RDB

In Merchtem is een meisje van drie jaar overleden nadat een auto op haar inreed. Het meisje werd gereanimeerd en afgevoerd naar het UZ Brussel, waar ze kort daarna overleed. De bestuurder zou vermoedelijk onwel geworden zijn achter het stuur. “Hij legde een negatieve alcoholtest en een negatieve drugs- en speekseltest af”, meldt het parket.

rdb/jhw/cds

Het ongeval gebeurde op de kermis, die er staat naar aanleiding van de jaarmarkt. De bestuurder botste eerst tegen een attractie en reed daarna het meisje aan. Even verderop reed hij in op een gevel. Het ongeluk gebeurde rond 14 u op het kruispunt van de Kattestraat, de August De Boeckstraat en de Stationsstraat. “We hoorden plotseling een luide knal en gingen meteen aan ons raam kijken”, vertellen bewoners die vlakbij de plaats van het ongeval wonen. “We zagen het meisje op straat liggen en snelden meteen naar buiten om te helpen. De bestuurder was op dat moment gewoon weggereden.”

Samen met omstaanders werd het meisje gereanimeerd in afwachting van de hulpdiensten. Ze werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed uiteindelijk in de ziekenwagen. Getuigen van het ongeval hadden op dat moment al de achtervolging te voet of met de fiets ingezet op de bestuurder. Die zigzagde verder door de Stationsstraat om uiteindelijk zo’n 400 meter verderop met een knal tegen de gevel van een woning te eindigen. “Dat gebeurde aan een rotvaart”, vertelt een ooggetuige van die laatste crash. “Ik ging meteen kijken om te helpen. Op dat moment wist ik nog niet welk drama zich aan de kermis had voltrokken, maar lang duurde dat niet. Er kwamen een heleboel mensen afgestormd. Ik heb hen proberen tegen te houden zodat ze de bestuurder niet zouden lynchen. Nadien ontfermde ik me over de hond die ook in de wagen zat bij de man.”

Zwarte dag

De chauffeur, een 65-jarige man uit de gemeente Meise, werd met verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. Er wordt onderzocht of hij mogelijk een hartaanval of een epilepsie-aanval kreeg achter het stuur. Hij legde een negatieve alcoholtest en een negatieve drugs- en speekseltest af.”, aldus woordvoerster Sabine Lievens. “Er is een verkeersdeskundige aangesteld die moet bepalen of de chauffeur aan te hoge snelheid reed.”

Burgemeester Maarten Mast reageert aangeslagen. “Dit is een zwarte dag voor Merchtem en de kermis. Een ongeval dat niet te voorzien viel. We hebben beslist om de muziek op de kermis uit te zetten uit respect voor het slachtoffer”.

Het slachtoffer, een meisje van drie jaar, is afkomstig uit Opwijk en komt uit een gezin van drie kinderen.

 

 ©  rdb

 

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio