Nieuwe transferbom in de maak? “Robert Lewandowski op zoek naar een nieuwe uitdaging”

 

 ©  ISOPIX

De 32-jarige Poolse spits Robert Lewandowski is op zoek naar een nieuwe uitdaging, zo schrijft Sky Sports. Bayern München wil echter niet van een transfer van zijn superspits weten.

Thomas CamiBron: The Daily Mail

Lewandowski, die zaterdag 33 wordt, heeft nog een contract tot 2023 bij de Duitse recordkampioen. Lewa zou echter graag na 331 wedstrijden, goed voor 297 (!) goals en 18 trofeeën, elders zijn geluk beproeven. Lewandowski zou het volgens Sky Sports spijtig vinden dat de club zo weigerachtig staat tegenover een transfer. Toch zal de Poolse spits niet aandringen op een vertrek: Lewandowski heeft een goede verstandhouding met de club, en wil die niet in gevaar brengen. De kans dat het dus effectief tot een vertrek komt, is dus vooralsnog redelijk klein.

Eerder in mei gaf Lewandowski ook al toe dat hij benieuwd is hoe het zou zijn om elders te voetballen: “Ik ben zeer benieuwd om eens te voetballen in een andere cultuur, waar ik ook een andere taal kan leren. Of dat tijdens mijn voetbalcarrière zal gebeuren of erna, weet ik niet.”

Dat Lewandowski een cruciale schakel is bij Bayern München, is intussen al lang geweten. Vorig seizoen scoorde hij maar liefst 41 keer in de Bundesliga, waardoor hij het record van Gerd Müller verbrak. Dinsdag klopte Bayern München nog Dortmund (met Witsel als centrale verdediger) met 1-3 in de Duitse supercup, Lewandowski was goed voor twee doelpunten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer over Bayern München

Meer nieuws

Video

Keuze van de redactie