Krakers blijven hopen op verzoening: “Toen was het ook mogelijk, waarom nu niet?”

 

 ©  IF

Gent -

Een groep krakers die het Caermersklooster in Gent al maanden bezetten, hebben maandag actie gevoerd aan het gerechtsgebouw. De groep moest voor de vrederechter verschijnen, maar de zitting werd meteen twee weken uitgesteld.

Fien Lakiere en Simon Dekaezemaker

De Pandemisten, een groep actievoerders die al sinds mei een deel van het Caermersklooster in het Patershol bezet, vertrok maandagochtend van het klooster op ‘verzoeningsprocessie’ richting het Gentse gerechtsgebouw.

Ze brachten een stekje mee van de eikenboom op de binnenplaats van het Pand. Die werd veertig jaar geleden aangeplant door de Pandinisten, die toen al streden tegen de verkoop van het gebouw. “We hopen dat de verzoening die er toen kwam, opnieuw mogelijk is”, klinkt het.

 

 ©  IF

Zaak uitgesteld

Woonmaatschappij WoninGent, die de sociale woningen in het Caermersklooster beheert, vroeg de krakers vorige maand om te vertrekken. Zij gingen eerder niet in op een voorstel van WoninGent voor tijdelijke invulling, waarop de maatschappij naar de vrederechter trok.

De inleidende zitting stond gepland voor maandagochtend, maar werd met twee weken uitgesteld. “Bepaalde stukken zijn pas laat ingediend, waardoor we ze nog niet konden inkijken”, zegt voorzitter Marc Heughebaert van WoninGent.

LEES OOK. Krakers weigeren Caermersklooster te verlaten en willen verzoening bij vrederechter

 

 ©  IF

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio