Zusjes van 1,5 en 9 jaar op step komen om bij ongeval met vrachtwagen in Antwerpen: “Het waren zulke schattige meisjes”

 © ATV

Bron: BELGA

Bij een vreselijk ongeval, dinsdagochtend in Antwerpen, zijn twee zusjes van 1,5 jaar en 9 jaar omgekomen. Ze werden volgens de eerste vaststellingen aangereden door een vrachtwagen toen ze met hun step overstaken op het zebrapad. “Hun mama was onmiddellijk ter plaatse maar kon niets meer doen”, getuigt een nichtje. Zowel voor de vrachtwagenchauffeurs als voor de meisjes stond het licht op groen.

Het ongeval gebeurde rond 9.15 u. De twee zusjes G. (9) en L. (1,5 jaar) waren volgens familie samen met hun mama onderweg naar de kinderopvang in de Lange Leemstraat in Antwerpen. Het gezin uit de chassidische gemeenschap in Antwerpen woont aan de Charlottalei en hebben een handel in kantoorbenodigdheden.

Ter hoogte van de verkeerslichten staken de meisjes over met de step aan de hand. Zoals hun ouders het hen geleerd hadden.

Op het zebrapad werden ze gegrepen door een vrachtwagen die uit de Sint-Vincentiusstraat kwam en wilde afslaan. Verschillende getuigen zagen het drama gebeuren. De verslagenheid in de buurt, maar ook in de Joodse gemeenschap is enorm.

“Het waren zulke schattige meisjes”, getuigt een nicht. “Ze waren met hun moeder op weg naar de opvang. Hun mama volgde op kleine afstand maar heeft het drama zelf niet zien gebeuren. Ze was wel onmiddellijk bij haar dochtertjes maar kon niets meer doen. Een dokter zei haar dat de meisjes overleden waren, meer niet.”

Uit de eerste vaststellingen van de verkeersexpert blijkt dat de vrachtwagenchauffeur uit de Sint-Vincentiusstraat kwam en linksaf de Lange Leemstraat in wilde draaien. Op dat moment staken de kinderen over. Het ongeval gebeurde op een niet-conflictvrij kruispunt. Dat wil zeggen dat zowel de kinderen als de vrachtwagenbestuurder groen hadden. Wellicht heeft hij hen vanuit zijn stuurcabine niet gezien.

Voor de meisjes kon geen hulp meer baten. De vrachtwagenchauffeur van een bedrijf in Tessenderlo werd in shock afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij legde een negatieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd wel voor 15 dagen ingetrokken.

“Onze gedachten gaan nu in de eerste plaats uit naar de familie van de slachtoffertjes. Maar ook naar onze chauffeur”, klonk het daar dinsdagavond bij het transportbedrijf.

Dinsdagavond al wordt in de wijk afscheid genomen van de slachtoffertjes, waarna de lichamen naar een Joodse begraafplaats in het Nederlands Putte gebracht worden om daar te worden begraven.

 
 

 ©  BFM

 

 ©  BFM

(sare, jtp,tg)

Video

Keuze van de redactie