Bart opent Koffiejungle: “Een kamerplant en een cappuccino, alstublieft”

Bart Bruynseels bij de toog in zijn Koffiejungle. 

Bart Bruynseels bij de toog in zijn Koffiejungle. © Chris Van Rompaey

Lier -

Bart Bruynseels groeide op in Borgerhout, maar woont sinds een jaar in Lier. Het is daar, in de Rechtestraat 34, dat hij Koffiejungle opende. Je vindt er een ruim aanbod aan planten en decoratie, maar je kunt er ook alleen iets komen drinken.

Chris Van Rompaey

“Ik baatte gedurende negen jaar in Heist-aan-Zee een krantenwinkel uit. Daarna ben ik voor een baas gaan werken. Tijdens de coronacrisis besefte ik dat ik liever weer een eigen zaak wilde runnen. Omdat mijn vader van Lier afkomstig is, verhuisde ik met mijn partner naar Lier, naar het pittoreske begijnhof. Ik hou wel van een kleine, niet al te drukke stad met veel groen”, zegt Bart Bruynseels.

 

 © Chris Van Rompaey

“In de Rechtestraat ontdekte ik een charmant pand met tuin. De ideale plek voor mijn Koffiejungle dus. Van jongs af wilde ik al een bloemenwinkel openen. Het is uiteindelijk een plantenwinkel geworden, gecombineerd met een koffiebar. Ik wens namelijk niet op één paard te gokken en bovendien bestond dat concept nog niet in Lier. De liefde voor planten heb ik trouwens van mijn partner, die me daarbij raad geeft.”

Kwaliteitscontrole

“Vooraan in de winkel vind je de planten en de decoratie. Ik werk samen met een leverancier bij wie ik zelf de planten stuk voor stuk ga kiezen. We voeren een grondige kwaliteitscontrole uit, alsof we de planten voor onze eigen woning zouden kopen. Hebben we iets niet in de winkel, dan kunnen klanten dat alsnog bestellen. De dag nadien kun je je gekozen plant dan komen ophalen”, benadrukt Bart Bruynseels.

 

 © Chris Van Rompaey

“In het tweede deel van de winkel staan de toog en enkele tafeltjes, maar we hebben ook een uiterst rustig tuinterras. De topper onder de speciale koffies is momenteel de cappuccino lavendel, een cappuccino met vanille en lavendel. De koffie halen we bij de ambachtelijke branderij Koffie Verheyen, jeugdvrienden van me. We serveren ook thee, wijn, bier, frisdrank en ovenvers gebak.”

Koffiejungle is open van dinsdag tot zaterdag van 9 tot 19u en op zondag van 10 tot 17u. Koffie, bier en frisdrank vanaf 2,20 euro.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio