Beelden van huppelend meisje op Melsbroek gaan de wereld rond

Haar foto gaat de hele wereld rond: van de VS tot Mongolië staat het huppelende meisje op Melsbroek op nieuwssites allerhande, ook op sociale media is ze alomtegenwoordig. De foto van het gezin dat net geland was in ons land na evacuatie uit Kaboel is uitgegroeid tot een symbool van hoop.

Het meisje was woensdagochtend met haar ouders geland op Melsbroek. Ze werden overgevlogen vanuit Islamabad, nadat ze geëvacueerd werden vanop de luchthaven van Kaboel door Belgische legervliegtuigen. Op videobeelden en foto’s is duidelijk te zien hoe blij het meisje is dat ze weer veilig is. Ze huppelt op de tarmac, een beeld vol hoop.

Dat prachtige beeld is ondertussen de hele wereld rondgegaan. Overal schrijven ze over “the jumping Afghan girl in Belgium”. Onder meer India Today, Fox News en RTE deelden de foto en de boodschap van hoop die eruit spreekt. “This is what happiness looks like”, schrijven ze bijvoorbeeld. Zo ziet geluk eruit.

Heb jij een idee wie het meisje is? Laat het ons weten via een mailtje naar oproep@nieuwsblad.be. Vergeet je telefoonnummer niet achter te laten.

Meer over Afghanistan