Kenneth Core toont resultaat van flashmob in New York

Lochristinaar Kenneth Core stuwt de menigte aan © IF

Lochristi/New York -

Kenneth Core, de Lochristinaar die twee jaar lang te zien was in de rubriek American Dream uit Iedereen Beroemd, laat van zich horen in New York. Op 20 augustus voerde een groep van meer dan 50 artiesten een flashmob uit op Times Square om de heropening van de Amerikaanse stad te vieren. De officiële video van dit spektakel met wielrennen als thema, is nu afgewerkt.

Enkele maanden geleden, na meer dan een jaar stilte in de evenementensector, lanceerden drie artiesten - waaronder de Vlaamse acteur en producer Kenneth Core - het idee van een flashmob met wielerthema om de #heropening van New York te vieren. Als bakermat van het wielrennen en met de honderdste verjaardag van het UCI-wereldkampioenschap wielrennen op de weg in september in het vooruitzicht, was de Delegatie van Vlaanderen in de VS (gehuisvest in het Flanders House in New York) onmiddellijk bereid dit geweldige initiatief te ondersteunen.  

 © IF

“De volledige video die nu online staat, toont het verhaal van drie Vlaamse vrienden in een wielerwedstrijd, die verstrikt raken in een wervelwind van interacties met verschillende groepen mensen op en rond de beroemde rode trap”, verduidelijkt Kenneth Core. “De productie bestaat uit een combinatie van dans, zang en acteerwerk, en bevat muziek van de Britse rockband Queen, het Vlaamse elektronische muziekproject Technotronic en de Vlaamse folkband Laïs, gemixt en bewerkt door muzikaal leider en toetsenist John Bowen”.

Onder de artiesten die de aanzet gaven tot het project zijn naast acteur en producer Kenneth Core; de Duitse actrice, danseres, choreografe en filmmaker Charly Wenzel; en de Amerikaanse actrice, schrijfster en filmmaker Elisha Jachetti. De video is gefilmd en gemonteerd door regisseur Alexander Vorobyev.

Zowel Charly Wenzel als John Bowen zijn HB Studio docenten, en Kenneth Core en Elisha Jachetti zijn studenten van de school. 40% van de performers heeft een HB Studio achtergrond. De rest is een geweldige groep NYC-performers die het team compleet maakten voor een geweldig covid-vriendelijk spektakel. Peter Esprit

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus