REACTIES. Mohoric maakt Bahrain-feestje compleet: “Het leek wel een droom”

 ©  BELGA

Bahrain boven in de Benelux Tour. Sonny Colbrelli pakt de eindzege terwijl zijn ploegmaat bij Bahrain-Victorious de laatste etappe wint en meteen ook tweede blijft in de eindstand. De Sloveen kon zijn geluk nadien dan ook niet op.

Martijn Goethals

LEES OOK. Dubbelslag voor Bahrain-Victorious: Matej Mohoric wint slotrit van BeNeLux Tour na solo van 25 km, Colbrelli is eindwinnaar

Geraardsbergen zag een oppermachtige Matej Mohoric de slotetappe binnenhalen. En of hij de sterkste man in koers was vandaag. “Vandaag misschien wel, maar over het algemeen was Sonny (Colbrelli, red.) iets sterker. We wilden de rest uit hun tent lokken, zodat zij Sonny terug naar m’n wiel moesten brengen. We mogen erg tevreden zijn als team.”

“De eindzege heeft er voor mij nooit echt ingezeten. De voorsprong van Sonny was heel solide, 52 seconden is erg veel in deze race. We hadden op voorhand drie doelen: de eindzege voor Colbrelli, mijn tweede plaats bestendigen en dan nog de slotetappe pakken. Dat dit allemaal zo perfect lukte, voelt bijna als een droom.”

Colbrelli: “Grootse zege van Matej”

Eindwinnaar Sonny Colbrelli was vol lof over zijn ploegmaat. “Het is een zege op grootse wijze van Mohoric. Matej heeft een patent op dit soort zeges. Ik ben blij dat ik hier de eindzege pak, ondanks een zadelprobleem. Tijdens de koers leek het even moeilijk te worden, maar op het einde had ik toch de benen om de eindzege veilig te stellen.”

“Het was een moeilijke week, te beginnen met die waaieretappe. Het was zaak om meteen bij de pinken te zijn. De conditie is optimaal op dit moment, maar het is nog 20 dagen voor het wereldkampioenschap in Leuven. Hopelijk heb ik daar ook de benen die ik nu heb en dan is er wel iets mogelijk.”

Het eindpodium van deze Benelux Tour (vlnr.): Matej Mohoric, Sonny Colbrelli, Victor Campenaerts. ©  BELGA

Campenaerts: "Tevreden met resultaat”

Victor Campenaerts eindige op een mooie derde plaats in het eindklassement. “Ik ben best tevreden met de manier waarop ik de koers heb kunnen aanvatten. Kasper Asgreen ging meteen voluit op de Muur en ik wist als ik nog enige rol van betekenis wou spelen, dat ik niet te lang mocht wachten. Mohoric ging meteen mee en we konden oversteken naar de kop van de wedstrijd. Jammer genoeg kwam het peloton meteen terug.”

“Vanaf dan werd zwaar, want daar zaten allemaal nog frisse mannen. Ik kon mijn klassement nog consolideren, maar ik had toch op iets meer gehoopt. Uiteindelijk mag ik best tevreden zijn met het resultaat. Of ik mee ga mogen naar het WK? Daar beslis ik zelf natuurlijk niet over. Maar ik heb laten zien dat ik goede benen heb, maar belangrijker is of de bondscoach een rol voor mij weggelegd ziet.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen