Bezoekster redt kind van verdrinking in Plopsaqua: geen redder in de buurt die toezicht hield

Het grote buitenzwembad van Plopsaqua Landen-Hannuit.

Het grote buitenzwembad van Plopsaqua Landen-Hannuit. © vdt

landen -

In het waterpark Plopsaqua Landen-Hanuit, dat begin juni de deuren opende, is zondag een kind bijna verdronken. Opvallend: een andere bezoekster redde het kind, er was geen redder die toezicht hield aanwezig.

vdt, jvhBron: Eigen berichtgeving, Sudinfo

Het incident vond zondag omstreeks 12 uur ’s middags plaats in het buitenzwembad van het nieuwe waterpark in het Vlaams-Brabantse Landen. “Een kind zou zonder zijn ouders naar het buitengedeelte van Plopsaqua gelopen zijn , en vervolgens in het water beland zijn”, aldus Gino Debroux, burgemeester van Landen. “Aanvankelijk dacht men dat het kind aan het spelen was in het water, maar een omstaander had door dat dit niet het geval was, en snelde ter hulp.”

De jongen werd uit het water gehaald, en de vrouw uit Luik ging over tot reanimatie. “Er was buiten geen redder, en toen het eerste personeelslid arriveerde, was ze als versteend”, doet de vrouw haar verhaal bij Sudinfo. Pas daarna schoten ook redders van Plopsa ter hulp. Tenslotte kwamen ook de hulpdiensten ter plaatse.

“We hebben maandagmiddag overleg gehad met Plopsa”, zegt burgemeester Debroux. “Wettelijk gezien is er geen permanent toezicht verplicht in een zwembad waar het water niet dieper is dan 1,40 meter. Maar Plopsa gaat nu toch een redder permanent toezicht laten houden in het buitengedeelte. Dit keer is het gelukkig goed afgelopen, maar uiteraard zou niemand willen dat het een volgende keer misgaat.” (vdt/jvh)

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie