Plan 500g

Kunnen we aardappelen en uien beschouwen als groenten?

Kunnen we aardappelen en uien beschouwen als groenten?

Plan 500 g, dat is elke dag 500 gram groenten en fruit eten. Omdat het de kortste weg is naar ­gezond eten, zegt diëtist Michaël Sels. In onze app kun je bijhouden hoever jij daarin staat, krijg je tips en vallen prijzen te winnen. Op deze plek beantwoordt Sels elke werkdag een vraag. ­Vandaag: kunnen we aardappelen en uien beschouwen als groenten?

“Aardappelen zijn dan wel afkomstig van planten maar we beschouwen ze niet als groenten”, zegt Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZ Antwerpen. “Aardappelen zijn vooral rijk aan zetmeel en dus koolhydraten.” Uien kan je wel als groenten beschouwen. “Een simpele ui vormt de basis voor heel wat gerechten, het is een echte smaakmaker. Zeker als je de ui even laat bakken, dan gaat hij lichtjes karameliseren. Het is een goede start voor een gezond gerecht.”

Plan 500g, dat is elke dag 500 gram groenten en fruit eten. Hou je resultaat bij met de app van Het Nieuwsblad en maak kans op heerlijke prijzen! Download de app hier en ga naar het startscherm. Scroll wat naar beneden en klik op de banner van Plan 500g.

Corrigeer