Vernieuwde Primus Classic is meer dan ooit ultieme voorbereiding op het WK, met cruciale hellingen als de Moskesstraat

De Moskesstraat zat vroeger al in het parcours, maar dit jaar trekt de Primus Classic twee keer over deze WK-helling ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Bron: BELGA

In de brouwerij van hoofdsponsor Primus is woensdag de 10e editie van de Primus Classic ‘Raymond Impanis - Peter Van Petegem’ voorgesteld. Deze koers vindt plaats op zaterdag 18 september,exact een week voor het wereldkampioenschap op de weg in ons land. Daarom pasten de organisatoren hun parcours aan en kozen zij nu voor lussen in en rond Overijse met daarin enkele hellingen die ook opgenomen zijn in de omloop van het WK op de weg tussen Antwerpen en Leuven.

“Brakel blijft natuurlijk nog steeds onze vertrekplaats. Het is de habitat van Peter Van Petegem. En ook de aankomst blijft aan de gebouwen van onze hoofdsponsor, Brouwerij Haacht op de Provincieweg van Boortmeerbeek-Haacht”, meldt medeorganisator en koersdirecteur Ben Impanis, de zoon van oud-renner Raymond Impanis, die overleed op 31 december 2010.

“Tussen beide punten Brakel en Boortmeerbeek is er wel het een en ander gewijzigd. Wij hebben onze finale nog iets pittiger gemaakt en daardoor is deze koers de ultieme voorbereiding op het wereldkampioenschap dat iets meer dan een week later wordt gereden hier in de buurt. Vanaf het Marktplein van Brakel trekken we al na amper één kilometer naar de Tenbossestraat. Waar we vroeger na zowat 80 kilometer koers een lusje trokken in ‘s Gravenbrakel doen we dat nu iets verderop en meer in de omgeving van Overijse. En dus eigenlijk meer in de finale van onze Primus Classic. De hellingen zoals de Moskesstraat en Holstheide deden wij vroeger al aan maar nu trekken we twee keer over deze bulten. En bovendien trekken wij ook nog over enkele hellingen die op zondag 26 september eveneens op het programma staan. Onze finale zal zo veel mooier en pittiger zijn.”

Ongezien deelnemersveld

“Met Deceuninck-Quick Step, Intermarché-Wanty Gobert, Lotto Soudal, BORA-hansgrohe, AG2R-Citroën, EF Education-Nippo, Israel Start-Up Nation, Team DSM, Trek-Segafredo, Team Qhubeka-Nexthash en Cofidis hebben wij niet minder dan elf WorldTeams aan de start. Dat is eigenlijk ongezien voor onze Primus Classic”, vervolgde Ben Impanis. “Het is voor diverse teams nog wat afwachten en schuiven met renners. De ploegen hebben een zodanig druk programma af te werken dat wij wellicht een pak mooie namen gaan missen omdat die bijvoorbeeld in Duitsland, Italië of Frankrijk moeten rijden.”

“Ik denk dan bijvoorbeeld aan een oud-winnaar van bij ons, Greg Van Avermaet. Zijn team staat ingeschreven maar ik verwacht dat Greg en Oliver Naesen de Grand Prix d’ Isbergues gaan moeten rijden van hun ploeg AG2R-Citroën. De Ronde van Luxemburg hebben wij ook nog als concurrent.”

“Toch start de uittredende wereldkampioen Julian Alaphilippe bij ons naast mannen als Giacomo Nizzolo, Jasper Stuyven en oud-winnaars Edward Theuns met Sep Vanmarcke, Taco van der Hoorn en Sean De Bie. Ik verwacht ook iemand als Mathieu van der Poel aan de start. Als die zondag zijn test in de Antwerp Port Epic goed doorkomt kan hij bij ons eens goed komen doorvlammen in het teken van het wereldkampioenschap de week daarop.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen