Hendrik Dierendonck: “We leven in een wereld met steeds meer vegetariërs. Het maakt dat ik mezelf in vraag moet blijven stellen”

Hendrik Dierendonck: “We leven in een wereld met steeds meer vegetariërs. Het maakt dat ik mezelf in vraag moet blijven stellen”

Hendrik Dierendonck: “Als kind vielen spruiten mij zwaar.” Kris De Smedt - Styling - Erik Vernieuwe en Jody Van Geert - Make-up en haar: Sabine Peeters Foto: Kris De Smedt - Styling - Erik Vernieuwe en Jody Van Geert - Make-up en haar: Sabine Peeters

Meer groenten en fruit zijn de weg naar een betere versie van onszelf. Dat zegt de WHO, dat zegt ook UZA-hoofddiëtist Michaël Sels. Hoe breng je dat in de praktijk? Van vegetariër over alleseter tot slager: Billie vraagt raad. Aan slager Hendrik Dierendonck bijvoorbeeld: “Nu weet ik dat ik de groenten beter aan anderen overlaat.”

“Bij ons thuis ging het altijd over de smaak en de kwaliteit van wat we aten. Ik herinner me nog dat ik als kind aan de keukentafel zat in de beenhouwerij, en dat de gesprekken gingen over wat we aten ...