Plan 500g

Kan je groenten verwerken in desserts?

 

Plan 500g, dat is elke dag 500 gram groenten en fruit eten. Omdat het de kortste weg is naar ­gezond eten, zegt diëtist Michaël Sels. In onze app kun je bijhouden hoever jij daarin staat, krijg je tips en vallen prijzen te winnen. Op deze plek beantwoordt Sels elke dag een vraag. ­Vandaag: kan je groenten verwerken in desserts?

Lien LammensBron: Eigen berichtgeving

“Natuurlijk, wortelen en courgettes kan je heel gemakkelijk verwerken in zoete desserts”, zegt Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZ Antwerpen. “Zeker courgette, dat is redelijk neutraal van smaak waardoor het geen al te grote aanpassingen vraagt van je recepten. Denk aan een cake met courgette, taarten, cupcakes,...”

Ook gemakkelijk spinazie in pannenkoeken. “Mix de bladgroente door het deeg en je hebt weer een manier gevonden om groenten te verwerken in een dessert.” Hetzelfde met wortelen. “Wortelcake is een klassieker en kan je op verschillende manieren maken.”

Nog te gebruiken in desserts: pompoen om te herwerken tot een taart of gelei of coulis maken van rode biet. Die laatste past, door zijn aardse smaak, ook perfect bij allerhande chocoladebereidingen.

Plan 500g, dat is elke dag 500 gram groenten en fruit eten. Hou je resultaat bij met de app van Het Nieuwsblad en krijg elke dag handige tips van diëtist Michaël Sels. Bovendien maak je kans op heerlijke prijzen. Download onze gratis app en doe mee met Plan 500g.

Meer over Plan 500g

Meer lifestyle

Video

Keuze van de redactie