Feestweek ingezet voor vijfjarig bestaan van boetiek Poulain Carmin

Brigitte Buelens en Karen Teugels vieren hun vijfjarig bestaan in boetiek Poulain Carmin 

Brigitte Buelens en Karen Teugels vieren hun vijfjarig bestaan in boetiek Poulain Carmin © Joren De Weerdt

Mechelen -

Dames- en herenboetiek Poulain Carmin in de Geitestraat in hartje Mechelse binnenstad bestaat vijf jaar. “Reden om te feesten, zeker na de strijd tegen corona. We laten onze klanten nu allemaal een week mee genieten”, zegt zaakvoerster Brigitte Buelens (59) uit Hombeek.

Leo De Nijn

Brigitte Buelens en haar vriendin Karen Teugels gaven tot voor enkele jaren nog allebei les in het Sint-Godelieve-instituut, een handelsschool, in Kapelle-op-den-Bos. Daar deden de twee inspiratie op om op eigen benen te staan. “We zijn begonnen op nummer 20 in de Geitestraat met de focus op trendy dameskledij voor madammen met pit. Naar na twee jaar werd de stockruimte in het pand te klein. Toen ook het ‘mannenplan’ meer vorm kreeg zijn we in maart 2019 verhuisd naar nummer 10. Daar hebben we nog geen minuut spijt van gehad. Eigenlijk hebben we spijt dat we er niet vroeger aan begonnen zijn”, klinkt het bij Brigitte en Karen.

Duurzaamheid

De vijf jaar zijn voorbij gevlogen. Elk jaar bracht veranderingen met zich mee. Dat is boeiend aan ondernemen. “Zo zijn we in de laatste jaren ons meer gaan toespitsen op duurzaamheid. Daar willen we nog in groeien. Dat wordt de uitdaging voor de volgende jaren. Met merken als Brava, Fil Noir, Mr. Manchette, Olow, Ucon Acrobatics en AttireCare bouwen we mee aan een milieuvriendelijk verhaal”, geeft Brigitte aan.

Tijdens corona kwam ook de webshop tot stand. “We zijn op zoek gegaan naar toffe merken voor vrouwen met een maatje meer, zodat ze ook bij ons hun gading kunnen vinden. Ja, dat werkt, zo merken we aan de mond-tot-mondreclame. Maar we zullen nooit onze startvisie verloochenen: gezellig winkelen op een ongedwongen en eerlijke manier met aandacht voor elke klant”, voegt Karen er aan toe.

Feestweek

Vrijdagavond is de Feestweek ingezet met een laatavondopening met kaas en wijn voor de klanten. Die krijgen een kleurrijke Poulainwaszak als cadeau. En de hele week kunnen ze deelnemen aan giveaways ter waarde van 1.000 euro.

Hoe de twee vriendinnen de toekomst zien? “Mechelen is een kleine, maar gezellige, winkelstad. Dat horen we hier alle dagen van de klanten. Nu corona bijna is bedwongen kunnen we er weer invliegen. Met heel veel goesting zelfs.”

www.poulaincarmin.com

Met de brede glimlach de toekomst tegemoet.

Met de brede glimlach de toekomst tegemoet. © Joren De Weerdt

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio